Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kırşehir’de Bağbaşı Mahallesinde bulunan ETipi cezaevinin şehir merkezinde kalması sonrasında yeni yüksek güvenlikli cezaevi inşaatı yapımı devam ediyor.

        AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan’ın girişimi sonrasında yaklaşık iki bin kişilik olması planlanan cezaevinde 3 bin kişi istihdam edilecek.

        Arslan, “Cezaevleri ülkelerin yapmak zorunda oldukları bir hizmet faaliyetidir. Eski tip kapalı cezaevlerinin yerine modern cezaevlerinin yapılmasının nesi yadırganabilir” dedi.

        2017 yılı dokuzuncu ayda cezaevi yapım işinin ihale edildiğini anlatan Arslan, “2018 yılı sonuna doğru cezaevinin kaba inşaatı tamamlanacak. 2020 yılında da cezaevi yapım işinin süresi tamamlanmış olacak. Kırşehir’de 4 adet ayrı ayrı cezaevi inşaatı bitmiş olacak. 550 kişilik STipi kapalı cezaevi, 2 adet yüksek nitelikli kapalı cezaevi, 1 adet de yarı açık cezaevi olacak. Yüksek nitelikli kapalı cezaevleri 500’er kişilik olacak. Toplamda 2 bin mahkum yeni yapılan alanda barınabilecek. 3 bin personelin de çalışması planlanıyor.

        Yüksek güvenlikli yapılan alanda duruşma salonu olacak. Bu alan duruşma günleri dışında da çok amaçlı kullanılabilecek. Cezaevi içerisinde kütüphane ile birlikte sportif alanlarda ayrılmış durumda, 800 dönüme yakın alan tahsis edildi. 270 milyon ihale bedeli, 120 lise binasına eşdeğer bir alan ve bedel kullanılıyor. Kırşehir merkezde önemli bir avantaj sağlayacak. Türkiye’nin dört bir tarafından gelecek mahkumlar için de yakın bir mesafe olacak. KırşehirKayseri devlet karayolundan geçerek NiğdeAnkara otoyoluna da bağlanmış oluyoruz. Karayolu ulaşımı açısından da hiçbir sorun olmayacak” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırşehir İlçeleri
        Tüm Kırşehir Haberleri
         Kırşehir

        Kırşehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa