Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kırşehir'e son dönemlerde düşen yağışlarla birlikte Seyfe Gölü'nde suyun çoğalmasına bağlı olarak kuş sayısı da artmaya başladı.

        Konuyla ilgili bilgi veren Seyfe Gölü Ekoloji Derneği Başkanı Ömer Çetiner, yağışların devam etmesiyle birlikte göldeki su oranının yüzde 50'ler civarına ulaştığını belirtti. Artan su miktarına kuşların eşlik etmesiyle birlikte, Seyfe Gölü'nün görsel şölene ev sahipliği yaptığını belirten Çetiner, "Su artışına bağlı olarak flamingo, angıt, ördek, martılar yerel kuşlar ve çeltikler de görülmeye başlandı. Bu görsel şölene tanıklık etmek isteyen ziyaretçi sayımız arttı. Hafta sonları Seyfe Gölü'ne konaklama amaçlı 500'e yakın ziyaretçimiz geliyor. Seyfe Gölünde yer yetmediği için ayrıca konaklama yerleri de yapıyoruz" dedi.

        KalabaSeyfe Gölü Projesi'nin yapılmasının, yağış olmadığı zamanlarda da Seyfe Gölü'nü canlı tutacağını kaydeden Çetiner, "Göl, tabanı çorak toprak olduğu için tabandan su almıyor. Seyfe Gölü'nü besleyen 3 ana pınardan başka giriş de yok. Seyfe Pınarı girişindeki adacıklar kuşların barınması için çok önemli alanlar. Her yıl kötüye giden gölde bu yıl yağışların etkisiyle güzelliklerin olması da bizleri mutlu ediyor. Göle şu anda su girişi sağlayan kılçık kanallarımız da var. DSİ kılçık kanalların temizlenmesi için çalışma yapıyor. En büyük arzumuz KalabaSeyfe Projesinin hayata geçirilmesi, küresel ısınma etkili olduğu sürece tek çare de bu gibi görünmüyor."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırşehir İlçeleri
        Tüm Kırşehir Haberleri
         Kırşehir

        Kırşehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa