Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Ahiliğin başkentinde İslami İlimler Fakültesi'nin 80 öğrenci ile gelecek yıl eğitime başlayacağını bildirdi.

        Karakaya, yazılı açıklamasında, bir medeniyet hareketi olan Ahiliğin kurucusu Ahi Evran-ı Veli'nin şehrine yakışır bir fakültenin hizmete girmesinin önem taşıdığını belirtti.

        Şehrin beklentisi olan İslami İlimler Fakültesi'nin 2016 yılında kurulduğunu aktaran Karakaya ancak 2018-2019 akademik yılı güz döneminde 80 öğrenci ile eğitime başlamasının sağlandığını kaydetti.

        Fakülteye öğrenci alımının Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından da onaylandığını ifade eden Karakaya, ilerleyen günlerde yeni bölüm ve yeni programların da müjdesini vereceğini aktardı.

        Ahi Evran Üniversitesi'nin yönetimi, akademik, idari personeli ve öğrenciyle birlikte şehir ile iç içe olduğuna işaret eden Karakaya, şu görüşlerini paylaştı:

        "Geldiğimiz günden bu yana şehrin beklentilerini göz önünde bulundurarak hareket ettik ve şimdi ekmiş olduğumuz bu tohumları biçiyoruz. Ne mutlu ki İslami İlimler Fakültesi'ni de açmak ve öğrenci almak bize nasip oldu. Şehrimizin ve üniversitemizin beklentisi olan İslami İlimler Fakültesi hayırlı, uğurlu olsun."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırşehir İlçeleri
        Tüm Kırşehir Haberleri
         Kırşehir

        Kırşehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa