Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gebelikte meydana gelebilecek anne ve bebek ölümlerinin önüne geçmek için Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından verilen hizmet içi eğitimler devam ediyor.

        Anne mortalite ve morbiditesini azaltmada en etkili programların başında gelen Acil Obstetrik Bakım Programı (AOB) kapsamında hizmet içi eğitimler sürüyor. Program kapsamında Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü İbni Sina Toplantı Salonu’nda ve Lüleburgaz İlçe Sağlık Müdürlüğü Eğitim Salonu’nda Ebe Çiğdem Hadi tarafından birinci basamak sağlık kuruluşlarında çalışan 35 sağlık personeline yönelik hizmet içi eğitim verildi.

        AOB gebeliğin başlangıcından doğum ve doğum sonrası ilk 42 gün içerisinde meydana gelen anne ve fetüs hayatını tehdit eden, acil müdahale gerektiren durumlarda verilen hizmetler bütünü olarak tanımlanıyor. Programla yaygın obstetrik bakım hizmetlerine kolay ulaşılabilirlik ve hizmetlerin yüksek kalitede verilmesi yoluyla önlenebilir anne ölümlerini gelişmiş ülkeler seviyesine indirmek hedefleniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırklareli İlçeleri
        Tüm Kırklareli Haberleri
         Kırklareli

        Kırklareli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa