Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MAKİNA ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nca (MKEK) üretimi Kırıkkale Silah Fabrikası'nda yapılan 4 bin Milli Piyade Tüfeği (MPT-76), düzenlenen törenle Suriye'nin Afrin bölgesinde görev yapan Mehmetçiğe gönderildi.

        MKEK Silah Fabrikası giriş kapısının önünde düzenlenen törene, MKEK Genel Müdür Yardımcısı Akif Akgün, Silah Fabrikası Müdürü Mehmet Oçakcıoğlu, Türk Metal Sendikası Şube Sekreteri Levent Öztürk, fabrika işçileri ve yöneticiler katıldı. Fabrika işçilerinin ellerinde tüfeklerle katıldığı törende konuşan Silah Fabrikası Oçakcıoğlu, "Bugün Silahlı Kuvvetlerimiz için hazırlamış olduğumuz 20 bin adet olan son silahların teslimatını yapıyoruz. Silah fabrikası olarak tüm gücümüzle silah üretmeye devam ediyoruz. Silahlarımız, şu anda dünya da üretilen kendi çapında en iyi silahımızdır. MKEK, daha iyi silahlar yapmaya muktedirdir, bunu da başaracağız. Vatana hizmetten gayrı başka düşüncemiz yoktur" dedi.

        MKEK Genel Müdürü Akgün ise MKEK silahlarının, dünyada sayılı olduğunu belirterek, "Kırıkkale Silah Fabrikası'nın üretim kapasitesi 25 bin olmasına rağmen biz 70 bin olarak çalışıyoruz. Türkiye'de Silahlı Kuvvetlerimize, emniyet güçlerimize silah yetiştiriyoruz. İşte MKEK farkı bu. MKEK, silah üretmek için gecesini gündüzüne katıyor. Savunma sanayiinde millilik ve yerlilik oranı yüzde 65'e çıktı. MKEK olarak yaptığımız silahlarda oranımız yüzde 96'ı. Nerede olduğumuzun farkında olmamız gerekiyor" diye konuştu.

        Törende yapılan konuşmaların ardından 4 bin adet MPT-76, 4 TIR ile Afrin'deki Mehmetçiğe ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırıkkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırıkkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırıkkale İlçeleri
        Tüm Kırıkkale Haberleri
         Kırıkkale

        Kırıkkale

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa