Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KİLİS (AA) - Ramazan Bayramı'nı ülkelerinde geçirmek isteyen Suriyelilerin, Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan gidişleri devam ediyor.

        Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla güvenli hale getirilen Azez, Mare, Soran, Aktarin, Çobanbey, Afrin, Cerablus ve El Bab gibi bölgelerdeki yakınlarının yanında bayramı geçirmek üzere randevu alan yaklaşık 74 bin Suriyeli sığınmacıdan 16 bin 500'ü ülkesine döndü.

        Suriyelilerin işlemleri, Göç İdaresi İl Müdürlüğü, jandarma ve polis ekiplerinin nezaretinde tamamlanırken Kilis Halk Sağlığı Müdürlüğünce kurulan sağlık merkezinde de 0-15 yaş grubundaki çocukların eksik aşıları tamamlandı.

        Güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri sıcak havadan olumsuz etkilenen çocuk, kadın ve yaşlılar ile özel ilgilendi.

        Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekiplerince son kontrolleri yapılan Suriyeliler, otobüslere bindirilerek ülkelerine gönderildi.

        Suriyeli Bahaeddin Mustafa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 yıldır uzak kaldığı ülkesine kavuşabileceği için günlerdir heyecandan uyuyamadığını belirtti.

        İç savaşın başladığı günden bu yana, Türk halkının Suriyeli kardeşlerini bir an olsun yalnız bırakmadığını ifade eden Mustafa, "Türkiye Cumhuriyeti'ne çok teşekkür ediyorum bize böyle bir fırsat verdiğinden dolayı. Allah'a şükür her şey düzeldi, üzerine bir de bayram görüşü çok iyi oldu. Bu sayede uzun zamandır görmediğim annem ve babamla görüşüp bayramı onların yanında geçireceğim." diye konuştu.

        Fayat Ali de Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatları sayesinde birçok Suriyelinin bayramı ülkesinde güven içerisinde geçireceğini anlattı.

        Ali, en son 3 yıldır göremediği anne, baba ve kardeşleriyle bayramı birlikte geçirecek olmanın heyecanını yaşadığını ifade ederek, "Türkiye'ye çok teşekkür ediyorum, Türklerden Allah razı olsun Fırat Kalkanı Harekatı ile gideceğimiz yerleri teröristlerden temizlediler." dedi.

        Bayramlaşmak amacıyla Suriye'ye gidenlerin dönüş işlemleri 26 Haziran saat 08.00'de başlayıp 6 Temmuz saat 17.00'de tamamlanacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kilis İlçeleri
        Tüm Kilis Haberleri
         Kilis

        Kilis

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa