Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, FETÖ'den gözaltına alındı

        Habertürk Haber Merkezi'nden Veli Sarıboğa'nın edindiği bilgilere göre; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatlığını da yapan CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyesi Celal Çelik, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Ankara'da FETÖ üyeliği iddiasıyla gözaltına alındı. Çelik'in Ankara'daki evinde ve iş yerinde arama yapılıyor.

        GÜRSUL'LA İRTİBATLI İDDİASI

        Avukat Çelik'in MİT tırlarının durdurulma sürecinde, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanlarından Doç. Dr. Fatih Gürsul ile yoğun şekilde irtibatlı olduğunun tespit edildiği iddia edildi. FETÖ'nün İstanbul Üniversitesi'ndeki yapılanmasına ilişkin 7'si tutuklu 40 sanığın ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan yargılandığı davada Gürsul da tutuklu olarak yargılanıyor. Gürsul'un "FETÖ/PDY üyesi olmak" suçundan aranan Ahmet Hamdi Parlak ve MİT TIR'larının durdurulmasında rol alan, 8 ayrı suçtan aranan örgütün sivil imamlarından Süleyman Gürbüz ile irtibatlarının olduğu tespit edilmişti.

        Celal Çelik'in, kapatılan STV, Bugün gibi FETÖ kanallarının Digitürk'ten çıkarılması üzerine, aboneliğini iptal ettirdiği de ileri sürüldü.

        Başbakan Yıldırım: Bu, yargının işidir
        Başbakan Yıldırım: Bu, yargının işidir Başbakan Binali Yıldırım, Celal Çelik'in gözaltına alınması için, "Kılıçdaroğlu'nun yorumuna bir yorum getirme ihtiyacı duymuyorum ama bu yargının bir işidir. Burada daha fazla değerlendirme yapmak doğru olmaz. Ümit ederim yasal işlemler sonucu isabetli kararlar verilmiş olur" yorumunda bulundu.

        KILIÇDAROĞLU: AKIL TUTULMASI

        Habertürk TV'den Sibel Erdem'e konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Hayatım boyunca hep demokrasi ve insan haklarını savundum. Elimde bilgi ve belge olmadan kimseyi suçlamadım. Ama bugün yapılanlar demokrasi adına yüz karası. FETÖ ile mücadele adı altında yapılan FETÖ'ye destek mücadelesidir. Bir avukat, Yargıtay'da FETÖ egemen olduğunda istifa etmek zorunda kalan bir avukattır. FETÖ'nün oradaki egemenliğine isyan edip istifa eden bir insan... Akıl tutulması var ne diyeyim" dedi.

        TEZCAN: FETÖ'DEN EVİ BASILACAK SON İNSANDIR

        Habertürk TV'den Ömer Topsakal'a konuşan Bülent Tezcan, "Celal Çelik FETÖ suçlaması ile evi basılacak son insandır. Türkan Saylan'ın gözaltına alındığı Ergenekon, Balyoz süreçlerini anımsattı" dedi.

        Daha sonra bir açıklama yapan Tezcan şunları söyledi;

        "Buna yüksek sesle karşı çıkacağız. Bizim alnımız ak, arkadaşımızın da alnı ak. Başka bir kumpasın parçası değilse, kısa sürede arkadaşımızın serbest bırakılacağını düşünüyoruz. Başsavcılığın talimatı var, Ankara Emniyeti de talimat gereği hareket ediyor. FETÖ iltisakı diyorlar ama maddi fiilden bahsedilmiyor. Bir Fatih Gürsul sakızı çiğneniyor. Devletin elinde bir şey varsa mahkeme orada, savcılar orada. Sakız gibi tekrar tekrar çiğneyip başka bir yere gitmenin alemi yok. Celal Çelik'in evinde bugün FETÖ'cü diye arama yapılabiliyorsa bilin ki Türkiye'de sokaktan geçen herkes artık bu tehdidin altındadır."

        Kılıçdaroğlu'nun kurmaylarının bu gözaltıyı 'siyasi' olarak değerlendirdiği belirtildi.

        AK PARTİ'DEN İLK AÇIKLAMA

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan, Çelik'in, gözaltına alınmasına ilişkin bir soru üzerine, "Haberi ben de gelirken yolda aldım. Gözaltındaki süreç devam edecek, tabii herhangi bir suçu varsa adalet önünde cevap verir." dedi.

        CELAL ÇELİK KİMDİR?

        CHP'nin internet sitesinde yer alan özgeçmişe göre Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Celal Çelik, 1999 yılında Hâkimlik sınavını kazanıp Kadıköy Hâkim Adayı olarak göreve başladı. Sonrasında sırasıyla 2001 – 2005 yılları arasında Isparta Merkez Hâkimi, 2005 – 2007 yılları arasında Kırıkkale/Delice Hâkimi ve İlçe Seçim Kurulu Başkanı, 2007 – 2008 yılları arasında Çankırı/Çerkeş Hâkimi ve 2008 – 2011 yılları arasında Yargıtay Tetkik Hâkimi olarak görev yaptı.

        12 Eylül 2010 Referandumu sonrasında 26.09.2011 tarihinde Hâkimlikten istifa etti. Hâkimlik mesleğinden istifa ettikten kısa bir süre sonra CHP Tüzel Kişiliğinin ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatlığını üstlendi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa