Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kayseri'de yumurta üretimi yapan 74 ticari kanatlı yumurta işletmesinde, haftalık üretilen 10 milyon yumurta ihraç ediliyor.

        Kayseri'de bulunan 7 milyon kapasiteli 187 kümesi bulunan 74 ticari kanatlı yumurta işletmesinde haftada yaklaşık 10 milyon yumurta üretiliyor ve ihraç ediliyor. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri de, kanatlı hayvan sağlığının korunması ve beraberinde halk sağlığını güvence altına almak için bir dizi koruyucu önlemleri içeren 'Biyogüvenlik Talimatı' kapsamında Kayseri'de bulunan 74 ticari kanatlı yumurta işletmesinde denetimler yapıyor.

        Ekipler ayrıca, gıdanın üretim, satış, dağıtım, depolama gibi tüm aşamalarında gıda güvenliğinin kontrol edilebilmesi ve mevzuata uygunluğunun doğrulanması amacıyla Kayseri'de Ulusal Kalıntı İzleme ve Gıda ve Yemin Resmi Kontrollerine dair Yönetmelik kapsamında numuneler alıyor.

        İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Sağlıklı olarak üretilen yumurta, Kayseri'den iç piyasaya ve ihracata gönderilmektedir. Kayseri, kanatlı üretiminde Türkiye de önemli bir yere sahiptir. Kayseri'den haftada yaklaşık ortalama 2530 tır yani 10 milyon yumurta ihraç edilmektedir" denildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa