Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ Emniyet Müdürlüğü, cumhurbaşkanlığı ve 27'nci dönem milletvekili genel seçimiyle ilgili bir kitapçık bastırıp, polislere dağıttı.

        Valiliğe, kaymakamlıklara, Seçim Kurulu müdürlüklerine, siyasi partilerin il başkanlıklarına ve medya kuruluşlarına da gönderilen 77 sayfalık kitapçıkta, seçimde, öncesinde ve sonrasında alınacak önlemlere yer verildi. Cumhurbaşkanı seçiminin 2'nci tura kalması halinde alınması gereken önlemlerden bahsedilen kitapçıkta, seçim sürecinde propaganda mevzuatı ve yasaklara yer verildi. Kitapçıkta, siyasi partiler, il geneli seçim kurullarının adres ve telefonları da yer aldı.

        Kitapçığın önsözünde, Kayseri Emniyet Müdürü İbrahim Kulular'ın sunuş yazısına yer verildi. Yazıda, şu ifadeler kullanıldı:

        ''Cumhurbaşkanı ve 27'nci dönem milletvekili seçimi aynı tarihte yapılacaktır. Parlamenter sistemden, cumhurbaşkanlığı sistemine geçişin sağlanacağı bu seçimler ilk kez uygulanması açısından da aynı bir önem taşımaktadır. Seçimin güvenli ve huzur ortamı içinde gerçekleştirilmesi vatandaşlarımızın hür iradelerin demokratik ortamda sandığa yansıması için anayasa ve ilgili kanunlar çerçevesinde seçim sürecinde güvenlik kuvvetlerimizce ifa edilmesi gereken tüm görevler, herhangi bir aksaklığa meydan verilmeksizin yapılması ve personelimizin konuyla bilgilendirilmesi için yasal mevzuat ve uygulama esaslarına ilişkin genel hükümler derlenerek kitapçık haline getirilmiştir.''

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa