Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kayseri’de, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 574 gün önce başlayan Boydak ailesinin ve yöneticilerinin yargılandığı 9 sanıklı davaya üçüncü gün de devam edildi. Sanık savunmaları sona ererken, mahkeme, duruşmayı yarın saat 13.00'e erteledi. Yarın sanık avukatları esasa ilişkin savunma yapacak.

        Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 28 Mayıs’ta başlayan ve üç gündür süren davaya tutuklu sanık Hacı Boydak Sincan Kapalı Cezaevi’nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile hazır edilirken, tutuklu sanıklar Memduh Boydak, Şükrü Boydak ile tutuksuz sanıklar Mustafa Boydak, Erol Boydak, Bekir Boydak, İlyas Boydak, Murat Bozdağ ve Halit Bayhan duruşma salonunda hazır bulundu.

        Duruşmanın öğleden sonraki oturumunda savcılığın ‘silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçundan cezalandırılmasını istediği tutuksuz sanık Mustafa Boydak savunma yaptı. Boydak mahkemede şunları söyledi:

        “Bank Asya’yı destekleyin sözünü, ne FETÖ’den ne de toplumdan duydum. Çocuklarım ve benim Bank Asya’ya para yatırmamla ilgili aile içerisinde herhangi bir toplantı yapmadık. Allah çarpsın böyle bir toplantı yapmadık. Bank Asya kâr oranını artırmıştı, ben de kar etmek amacıyla para yatırdım. Yüzde 9’da kâr elde ettim. Cumhurbaşkanı söyleyince de paralarımızı çektik. Hiçbir şirketimiz bu banka ile çalışmadı. Şirketlerimize ait herhangi bir yerde evrak yakma talimatı vermedim. Türkiye Finans’ın satışından bir çok kişiye bonus para dağıttım. Ülkemize 1 milyar 250 milyon dolar para girdi. Elbette bir yerlere para dağıtacaksınız. Kardeşlerim kadar dindar değilim. Sol görüşe eğilimliyim. Gece hayatım oldu. Demlendiğim de oldu. Ancak görevimde tarafsız oldum. 500 trilyon para gönderdiğimle alakalı bir mailden bahsediliyor. Böyle bir maili hatırlamıyorum. Maddi bir delil yok, kanun dışı elde edilmiş bir delildir. Bu maille şirket hisselerimiz müsadere edilemez. FETÖ’nün sivil toplum örgütlerinin hiçbirinde olmadım, hepsi rakiplerimdi. FETÖ’cü değilim. Ulusal güvenliğimizi ön planda tutuyorum, devlet varsa biz varız. Bakın AK Parti demiyorum, devlet diyorum. Devlete burnunu sokan yok olacaktır. Bizim ile ilgili sadece kerata Ömer Dengiz’in bir ifadesi var. 20162017’de OSB seçimleri vardı. Bunlar GESİAD olarak örgütlenip, seçimde karşımıza liste çıkarmışlardı, ben Ahmet Hasyüncü’yü destekliyordum, bunların kafalarına vurdum. Listelerini geri çekmek zorunda kaldılar. FETÖ’cüler ürkütücü insanlar, şantajcı insanlar, ben bunlara koz vermedim. Eğlencelerimi eşimin bilgisi dahilinde yaptım, yer içer eğlenirim. İşadamı İshak Alaton’un kızı Leyla hanım ile yazışırken, ay yıldız hack team sosyal medya hesabımı hacklemişti. 23 gün baktılar, hesabımı bu FETÖ’cü değil diyerek hesabımı iade ettiler. Eski başsavcımız Orhan Usta ile her gün oturmuşluğum var, nasıl insan olduğumu bilirler. Zaman Gazetesi’nde işadamları zenginliğine göre iki, üç, dört sayfa röportaj verirdi. Benim o gazetede hiç röportajım olmadı. Şirketlerimizdeki kayyumların kaldırılmasını ve müsaderenin konusunun tamamen ortadan kaldırılmasını talep ediyorum. Müsadereye karar verilirse Türkiye yangın yerine döner. Bizi destekleyin, iş hayatımıza dönelim, var gücümüzle çalışalım. Devletimiz ile hesabımız olmaz. Türk adaletinin adil karar vereceğine inanıyorum."

        Boydak’ın savunmasının ardından mahkeme heyeti duruşmayı yarın saat 13.00’e erteledi. Yarın sanık avukatlarının savunmalarının ardından mahkemenin vereceği karar merakla bekleniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa