Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kayseri’de, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 572 gün önce başlayan Boydak ailesinin ve yöneticilerinin yargılandığı 9 sanıklı dava ikinci günde de bitmedi ve duruşma yarına ertelendi.

        8. celsede 2. gün bitti

        Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde davanın 8. celsesi görülmeye devam etti. Davaya tutuklu sanık Hacı Boydak Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile hazır edilirken, tutuklu sanıklar Memduh Boydak, Şükrü Boydak ile tutuksuz sanıklar Mustafa Boydak, Erol Boydak, Bekir Boydak, İlyas Boydak, Murat Bozdağ ve Halit Bayhan duruşma salonunda hazır bulundu. Savcılıkça ‘silahlı terör örgütü yöneticisi olma’ suçundan cezalandırılması istenen tutuklu sanık Memduh Boydak duruşmaya yaklaşık 35 sayfa haber çıktı sayfaları ile geldi. Elinde sayfa çıktılarını mahkemeye göstererek savunma yapan Memduh Boydak’ın konuşması akşam 17.00’a kadar sürdü.

        Memduh Boydak, savunmasında “Daha davalar devam ederken bizim eserlerimizden isimlerimizi sildiler. Silsinler, vatandaşın gözünden silsinler. Hiçbir güç Allah’ın indinden silemeyecek. Hiçbir vali kaymakam oradan isimlerimizi silemeyecek. Ben sadece bunlara gülüyorum. Aslında bu yaptığımız iyilik paketlerimizi ahirette açmayı istiyorduk ama bize burada o yaptığımız iyilikleri açtırdılar. Ben sizden merhamet istemiyorum, makamınızdan adalet istiyorum” diye konuştu.

        Boydak’ın savunmasının bitmemesi üzerine mahkeme heyeti duruşmayı yarın sabaha erteledi. Davanın üçüncü gününde yarın tutuklu sanık Memduh Boydak’ın savunmasına devam edilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa