Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın altında yer alan Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenci Hareketliliği (Key Action 1, KA1) 2017 Teklif Çağrısı döneminde geliştirdikleri proje ile İspanya'ya giden 5 öğrenci yurda döndü.

        Kayseri Kadı Burhaneddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak hazırlanan 'Öğrenci ve Öğretmenlerimizin Avrupa Düzeyinde Mesleki Beceri ve Yeterliklerinin Geliştirilmesi Projesi' (Sağlık Turizmi Öğrenci Stajı Projesi) adlı ve 20171TR01KA102045153 nolu proje desteklenmeye değer bulundu. Proje kapsamında 5 öğrenci refakatçi öğretmen gözetiminde 2 hafta süreyle İspanya’nın Malaga şehrinde Hospiten Hastanesinde projeyi uyguladı. Projenin uygulanması ile öğrenciler Sağlık Turizmi Hemşireliği alanında bilgi, beceri ve yeterliklerini kazandı. Avrupa stajı sayesinde mezuniyet sonrasında öğrencilerin iş bulma imkanları artacaktır. Ayrıca proje öncesindeki dil kursları ve yurt dışında geçirilen 2 haftalık süreçte İspanyolcayı temel düzeyde öğrendiler ve kişisel ihtiyaçlarını karşılayabilecek kadar dil becerileri gelişmiştir. Proje bitiminde öğrencilerimize Staj Sertifikası, ECVET ve Europass Belgeleri verildi. Mesai saatleri dışında İspanya'nın Malaga şehrinde kültürel geziler düzenlenerek öğrenciler, AB kültürünü yaşayarak öğrenme fırsatı buldu.

        Öğrenciler mesleki becerileri, dil becerilerini ve kültürel seviyelerini artırarak gençlerin, gelecek kuşakların istediği yeterliliklerde yetiştirmeyi hedeflendiği bildirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa