Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yazar Yusuf Dağcı kitaplarının gelirlerini, Afrin şehitlerinin ailelerine ve Afrin halkına bağışladı.

        ‘Yaza Yaza Yaşamak’ ve ‘Islanan Çığlıklar’ adlı kitaplarının satışından elde edilen geliri, 6’şar bin TL tutarındaki geliri, Mehmetçik Vakfı ve İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla, Afrin şehitleri ve Afrin halkına bağışlamaya karar veren Yazar Yusuf Dağcı, konuyla ilgili olarak, Eğitim BirSen konferans salonunda basın açıklaması yaptı.

        Eşinin Afrin şehitleriyle ilgili hassasiyetini gördükten sonra, kitap gelirlerini bağışlamaya karar verdiğini söyleyen genç yazar, “Okuldan eve döndüğümde Türk askerinin Afrin’e girdiğini öğrendim. Televizyondaki yaşlı teyzeler, amcalar ağlıyordu. Bir baktım ki hanım ve çocuk da ağlıyor. O sırada vicdani sorumluluk hissettim. Vatanıma borcumu ödemeye başlamalıyım diye düşündüm ve sonra kitaplarımın gelirlerini Zeytin Dalı Harekatı’na katılan Afrin şehitlerine ve mazlum Afrin halkına bağışlamaya karar verdim. Çok mutluyum, Eğitim BirSen ve Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi’ne teşekkür ediyorum. Bunun Ramazan ayına denk gelmesi de benim için ayrıca anlamlı oldu” dedi.

        Basın açıklamasında katılan Eğitim BirSen 1 No’lu Şube Başkanı Aydın Kalkan da, davranışından dolayı Yusuf Dağcı’yı tebrik etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa