Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kayseri'de, FETÖ'nün mahrem yapılanmasında yer alan ve her şeyi ile örgüte teslim olan ancak herhangi vasfı olmayan anlamına gelen ‘SAY’ kodlu eski polise 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

        Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan tutuksuz sanık C.G. ve avukatı hazır bulundu.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün emniyetteki mahrem yapılanmasına yönelik yürütülen operasyonda SD kart içerisinde çıkan liste kapsamında örgütün yaptığı fişleme çerçevesinde bazı kodlar kullandığını tespit etti. Bu tespit kapsamında ihraç polis C.G. ‘SAY’ kodu ile kodlandığı tespit edildi.

        Her şeyi ile örgüte teslim olan ancak herhangi vasfı olmayan ‘SAY’ kodunda ismi geçen tutuksuz sanık C.G. mahkemede “İnceleme raporunu kabul etmiyorum. Bizi bu yapı ile fişleyenlerden şikayetçiyim. Bu örgütle hiçbir bağlantım yok” diye konuştu.

        Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuksuz sanık C.G.'ye ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

        FETÖ’nün öğretmenine 7.5 yıl hapis

        Öte yandan aynı mahkemede farklı dosyada FETÖ’nün okullarında 19972016 yılları arasında öğretmenlik yaptığı, Bank Asya’ya para transferi ve sosyal medyada örgütsel yazışmalar yaptığı iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık C.O., “Ailemin geçimini sağlamak için bu okullarda çalıştım. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi. Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanığa ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası ile tutukluluk halinin devamına karar verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa