Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kayseri'de, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafından düzenlenen "öncelikli alanlar eksenli araştırma grupları işbirlikleri" temalı 5. Araştırma ve İnovasyon Çalıştayı başladı.

        Erciyes Kültür Merkezi'nde düzenlenen çalıştayda konuşan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, göreve geldikten sonra öncelikle araştırma ve öğrenci dekanlığı olarak bir yapılanmaya girdiklerini söyledi.

        Bu yapılanmaların etkin sonuçlarını kısa vadeli proje olarak da almaya başladıklarını belirten Altun, şunları kaydetti:

        "Yüzde 40 kalite, yüzde 40 kapasite, yüzde 20 işbirlikleri diyoruz. Bu başlıklarımızı sürekli kendi içerimizde değerlendiriyoruz. Sanayicimizle bir araya geleceğiz. Bunu yaparken de sadece Kayseri'de araştırma merkezi olan sanayimizdeki firmalarla değil, İç Anadolu Bölgesi'nde 75 araştırma ve Ar-Ge merkezleri olan sanayicilerimizle bir araya gelmeye çalışıyoruz. Yegane amacımız da şu; sanayicimiz bizden ne istiyor, biz sanayimizden ne istiyoruz? Bu problemleri ortaya koymaya çalışıyoruz. Bunu yaptıktan sonra da hep birlikte etkin çözümler ortaya koymak suretiyle hep ileriye bakarak odak bir şekilde ilerlemeye gayret ediyoruz."

        TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da video konferans ile katıldığı çalıştayda, katılımcılara sunum eşliğinde hitap etti.

        Çeşitli oturumlara ev sahipliği yapacak çalıştay, yarın genel değerlendirmenin ardından sona erecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa