Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KASTAMONU (AA) - Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi tarafından 19 ülkeden 826 akademisyenin katılımıyla düzenlenen Ekoloji 2018 Uluslararası Sempozyumu başladı.

        Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, Kastamonu için ekolojinin önemine işaret etti.

        Kastamonu'nun 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti olduğunu hatırlatan Babaş, Kastamonu'nun tarihi, kültürü, doğası, dokusu ve ekolojisinin keşfedilmeyi beklediğini anlattı.

        Sempozyumdan güzel sonuçlar çıkacağına inandığını dile getiren Babaş, şunları kaydetti:

        "Turizme çok önem veren bir iliz. Kastamonu'da pek çok çeşitli turizm yapma imkanı var. Yılın 12 ayı turizm yapılabilecek bir bölgeyiz. Yerel yönetim olarak özellikle kültürel turizm üzerinde duruyoruz. Tarihi tescilli, ata yadigarı 2 bin civarında eserimiz var. Bunların ayakta durması, gelecek nesilleri aktarılması bizim görevimiz. Bu konuda ciddi çalışmalar yapıyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu konuyu daha da geliştirerek tarihi kültürel alanda da söz sahibi bir il olacağız."

        Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ise dünyanın birçok yerinden gelen akademisyenleri 5 gün boyunca misafir edeceklerini belirtti.

        Kastamonu'nun ekolojisinin bozulmadığına dikkati çeken Aydın, "Ekoloji veya çevreyle alakalı felaket senaryolarına kapılıp rant aleti olmaktansa tedbirleri dillendirip onları hayata geçirmek en güzelidir. Felaket senaryolarıyla avunmamız, sadece birilerinin rantına alet olmamıza sebep olur. Bize göre geçmişten beri Türkiye'nin en büyük problemi erozyon ve çarpık şehirleşmedir. Dünyada da benzer problemler vardır. Problemleri çok fazla felaket senaryosuna döndürüp rant aleti olmayalım." ifadelerini kullandı.

        Konuşmaların ardından katılımcılara plaket verildi.

        Sempozyuma, Kastamonu Adalet Komisyonu Başkanı Gökhan Oflaz, fakülte dekanları ile Türkiye'nin yanı sıra, Kırgızistan, Ukrayna, Azerbaycan, Makedonya, Libya, Nijerya, Meksika, İran, İngiltere, Hindistan, Cezayir, Bulgaristan, Rusya, Irak, Kosova, Ürdün, Fas ve Tunus'tan 826 akademisyen katılıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kastamonu İlçeleri
        Tüm Kastamonu Haberleri
         Kastamonu

        Kastamonu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa