Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da oğlu ve torununu av tüfeğiyle öldürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan 85 yaşındaki sanık, ilk kez hakim karşısına çıktı.

        Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya "alt soydan akrabayı kasten öldürmek" suçundan yargılanan tutuklu sanık İsmail Çıldır ve avukatı ile müştekiler katıldı.

        Sanık Çıldır, savunmasında hayatı boyunca çok çalıştığını ve herkese iyilik yaptığını söyledi.

        Tarlalarını oğlu Kamil Çıldır'a verdiğini belirten Çıldır, "Bunları ben zengin ettim. Ben kendimi düşünmeyen biriymişim. İyiliği çok sevdiğim için bunları düşünemedim. Ben çalışamaz olunca 'Sen yatıyorsun, sana biz bakıyoruz.' dediler. Bana işkence yaptılar. Beni dövdüler, sövdüler. Gidecek hiçbir yerim kalmadı. Kafayı bozdum." diye konuştu.

        Maktul Kamil Çıldır'ın eşi Beher Çıldır, "Olay günü eğer torunlarım yetişmeseydi beni de vuracaktı." dedi.

        Saldırıda babası ve büyükbabasını kaybeden Adnan Çıldır ise sanık İsmail Çıldır'a çok iyi baktıklarını ancak kendisinin sürekli huzursuzluk çıkardığını öne sürdü.

        Yaşanan olayın uzun yıllara dayandığını savunan Adnan Çıldır, şunları söyledi:

        "İsmail Çıldır, cinayetten bir gün önce 'Evimden ne zaman gidiyorsunuz?' dedi. Babam da 'Bize 10-15 gün süre ver. Maddi imkanları sağlayıp gideceğim.' dedi. İsmail Çıldır, bu cevabı beklemiyordu. Çok geçimsiz biriydi. Daha sonra bize gelip, 'İyi düşünün, pişman olursunuz.' dedi. Kendisi bu olaydan bir gün sonra sabah saatlerinde ilk önce traktörün üzerinde olan babamı öldürdü. Daha sonra koşarak merdivenleri çıkıp kilitli olan odanın kapısını kırarak iki el büyükbabama ateş etti.

        Biz elinden tüfeği zor aldık. Tüfeği alırken 'Hepinizi öldüreceğim.' dedi. Silahı aldıktan sonra belinde bulunan bıçağı almaya çalıştı. Güçlükle durdurabildik."

        Sanığın cinayetten bir gün önce tüfeğine fişek almaya gittiğini iddia eden Adnan Çıldır, "Cinayette kullandığı silah, odasında asılı duruyordu. Bu cinayeti tasarlayarak işledi." ifadelerini kullandı.

        Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi ve sanığın sağlık kontrolünden geçirilmesi için duruşmayı 27 Haziran'a erteledi.

        - Olay

        Merkeze bağlı Hatip köyünde 27 Haziran 2017'de İsmail Çıldır, birlikte yaşadığı torunu Mustafa Çıldır'a evin önünde traktöre binerken oğlu Kamil Çıldır'a da (60) evde tüfekle ateş açmış, baba ve oğlu olay yerinde hayatını kaybetmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kastamonu İlçeleri
        Tüm Kastamonu Haberleri
         Kastamonu

        Kastamonu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa