Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Anne ve Çocuk Karda kapanan köy yollarına karşı Misafir Anne Oteli hizmette

        AA'nın haberine göre, Sağlık Bakanlığının "Sağlıkta Dönüşüm Programı" kapsamında kırsalda yaşayan hamile kadınların daha rahat bir ortamda doğum yapmalarını sağlamak amacıyla 5 yıl önce Bingöl Kadın Doğum ve Çocukları Hastanesinde başlatılan "Misafir Anne Oteli" uygulamasından şimdiye kadar 300 anne yararlandı.

        Bölgede çetin geçen kış döneminde köy yollarının kar yağışından kapanması ihtimali ve ulaşım şartlarının elverişsiz olması nedeniyle hastaneye erişimde güçlük çeken hamileler için her yıl hastanenin bir bölümü "Misafir Anne Oteli" uygulaması için hazırlanıyor.

        Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi bünyesinde 6 yatak kapasiteli olarak hazırlanan ve yaklaşık 5 yıldır hizmet veren Misafir Anne Otelinden şimdiye kadar 300 anne faydalandı. Uygulama sayesinde 300 kadın, sağlıklı bir şekilde doğum yaparak bebeklerini kucaklarına alma sevinci yaşadı.

        REKLAM

        Doğumu yaklaşan anne adaylarının rahatı için otel konforunda döşenen odalarda, televizyon ve duş bulunuyor. Kentte bu yıl için de hazırlanan misafir anne oteli de konukları olan anne adaylarını bekliyor.

        - Anne adaylarının ihtiyaçları ücretsiz

        Hastane Başhekimi Ferhat Korkutata, doğumu yaklaşan kadınların doğum yapacağı güne kadar rahat bir şekilde beklemeleri için her yıl Misafir Anne Oteli uygulaması başlattıklarını söyledi.

        Uygulamanın 2013'te başlatıldığını, şimdiye kadar 300 kadının bu hizmetten yararlandığını anlatan Korkutata, "Kar yağmadan, doğumu yaklaşan annelerimizi bekliyoruz." dedi.

        Korkutata, otelde doğumu bekleyen annelerin yemek ve barınma ihtiyaçlarının ücretsiz karşılandığını, geçen yıl 60'a yakın anneyi misafir ettiklerini anımsattı.

        Otelde her türlü konforun bulunduğunu ifade eden Korkutata, şöyle konuştu:

        "Televizyonlu odalarımız, banyo yapma imkanları var. Yemek imkanları 24 saat sunuluyor. Özellikle kırsal alanlarda kış şartlarında doğum öncesi anneleri burada misafir ediyoruz. Doğumlarının yaklaştıkları süreçlerde, doğum yaptıkları güne kadar burada her türlü imkanı tanıyor, misafir edip sonra da rahat bir şekilde doğumlarını gerçekleştirme imkanı sağlıyoruz."

        REKLAM

        - "Kar yağmadan annelerimizi bekliyoruz"

        Başhekim Korkutata, doğumu yaklaşan anne adaylarına seslenerek, hem kendi hem de bebeklerinin sağlığı için misafir anne oteli imkanından yararlanmalarını istedi.

        Misafir anne oteli uygulamasının hamileliği süren hastaların doğuma yakın sürelerini gözetim altında geçirmelerini sağlamak amacıyla misafirhane görevi gördüğünü aktaran Korkutata, "Kış şartları tam başlamadan, kar yağmadan, doğumu yaklaşan annelerimiz doğum öncesi bize gelip burada konforlu bir şekilde otelimizde kalıp doğumu bekleyebilirler." ifadelerini kullandı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa