Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çad'ın Ankara Büyükelçisi Adoum Dangai Nokour Guet ve beraberindeki heyet, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık'a ziyarette bulundu.

        Ziyarette konuşan Büyükelçi Guet, en iyi şekilde ağırlandıkları için yetkililere teşekkür etti.

        Karabük'te çok sayıda Çadlı öğrencinin olduğuna işaret eden Guet, "Öğrencilerimize çok yüksek düzeyde kaliteli bir eğitim verdiğiniz için teşekkür ederiz. Türkiye'de en çok Çadlı öğrenci Karabük Üniversitesi'nde bulunuyor. Ev sahipliğiniz için tekrardan çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

        - "Çad ile Türkiye arasındaki ilişkileri daha da geliştirmeyi istiyoruz."

        Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kırışık da "Üniversitelerimiz arasındaki ve Çad ile Türkiye arasındaki ilişkileri daha da geliştirmeyi istiyoruz. Çad ile ilişkilerimiz, ekonomik işbirliği ve dostluk temelinde gelişmektedir. Birbirimize karşılıklı olarak destek olabileceğimiz pek çok alan bulunmaktadır. Birlikte çalışarak, birbirimize üstünlüklerimizi kazandırma, birbirimize yeni yetkinlikler geliştirme, kazandırma faaliyetlerini yürüteceğiz. Özellikle Çad'dan gelen üniversite öğrencilerimiz dostluğumuzun pekişmesi, ekonomik ilişkilerimizin artması açısından son derece önemli bir rol oynamaktadır." ifadelerini kullandı.

        Kırışık, KBÜ'nün dünya çapında bir üniversite olduğunu dile getirerek, üniversite bünyesindeki buluşların, patentlerin markaların, uluslararası ve ulusal yarışmalarda alınan derecelerin bunun ispatı olduğunu kaydetti.

        Çad'dan gelen öğrencileri Çad'ın ihtiyaçları doğrultusunda en iyi şekilde yetiştirme gayretinde olduklarının altını çizen Kırışık, "Öğrencilerin yeniden Çad'a gidip Çad'ı geliştirme, ekonomik olarak yükseltme gayesindeyiz. Sizlerin de desteğiyle bunu başarabileceğimize inanıyoruz. Burada Çadlı öğrencilerimiz son derece güvenli bir şekilde eğitimlerini almaktadır. Karabük şehri ve Karabük Üniversitesi güvenliğin en üst düzeyde olduğu bir üniversitedir, bir şehirdir." şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karabük haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karabük Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Karabük İlçeleri
        Tüm Karabük Haberleri
         Karabük

        Karabük

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa