Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit ilçesine bağlı Helete Mahallesi’nde düzenlenen Kiraz Yaylası şenliğinde gurbetçiler ile vatandaşlar 2 gün boyunca gönüllerince eğlendi.

        Heleteliler Kültür ve Dayanışma Derneği ile Çağlayancerit Belediyesi tarafından düzenlenen şenliğe yaklaşık 5 bin kişi katıldı. 7’incisi düzenlenen şenlikte vatandaşlar kamp kurdu, ateş yakıp çeşitli oyunlar oynayıp gönüllerince eğlendi. Şenlikte, Avrupa’dan gelen gurbetçi vatandaşların çocuklarıyla, Heleteli çocukların kaynaşması da sağlanarak birlik beraberlik mesajı verdi.

        Helete Mahallesi sakinlerinin yaşadığı sevinçten mutlu olduklarını söyleyen Çağlayancerit Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Saygaz, “Helete halkı yine bugün 7’ncisi olan yayla şenliğinde buluşuyoruz. 7 senedir HeleteDüzbağ halkı bu yayla şenliğinde 2 bin rakımlı yaylaya çıkıyorlar. En az 23 bin nüfus buradadır. Bu halkın yarısı dün akşamdan buraya gelmişlerdi. Geceden buraya geliyorlar. Çocuğuyla kadınıyla, erkeğiyle yaşlısıyla Helete tamamen buradadır. Avrupa’dan gelenler var. Türkiye’nin her tarafındaki Heleteli memurlar, işçiler, esnaf tamamen şuanda buradadırlar” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kahramanmaraş İlçeleri
        Tüm Kahramanmaraş Haberleri
         Kahramanmaraş

        Kahramanmaraş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa