Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kahramanmaraş'ın Onikişubat Belediyesi, ilçedeki orta hasarlı binalara ilişkin, şimdiye kadar belediyeye güçlendirme ruhsatı talepli bir müracaatın yapılmadığını bildirildi.

        Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, belediyenin 6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında orta hasarlı binalar için vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına belediye meclisinin ivedilikle 1 Ağustos 2023/96 sayılı kararı alarak vatandaşın yanında olduğunu gösterdiği belirtildi.

        Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

        "Bu bağlamda hazırlanacak güçlendirme projelerinin herhangi bir devlet üniversitesince onaylanıp yapı denetim firmasının belirlenmesi akabinde, mikrobölgeleme çalışması sonucunda 'uygun olmayan alan' içerisinde yer alan binalar hariç orta hasarlı binalar için güçlendirme ruhsatı düzenlenmesi çalışmalarına başlanmıştır. Belediyemize bugüne kadar güçlendirme ruhsatı talepli herhangi bir müracaat yapılmamış olup, sadece 15 yapı için yapı denetim firması belirlenmesi talebi alınmış ve yapı denetim sistemi havuzuna aktarılmıştır. Belediyemiz tarafından orta hasarlı binalar için güçlendirme ruhsatı verilmediğine dair algılar gerçeği yansıtmamaktadır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kahramanmaraş İlçeleri
        Tüm Kahramanmaraş Haberleri
         Kahramanmaraş

        Kahramanmaraş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa