Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde, 2 haftalık eğitimlerini tamamlayan güvenlik koruculara yemin ederek göreve başladı.

        İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesinde düzenlenen törende, 5 güvenlik korucusu saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yemin etti.

        Afşin Kaymakamı Mehmet Naim Akgün, törende, son günlerde Türkiye'nin önemli kararların alındığı bir ülke olduğunu söyledi.

        Artık savunma pozisyonundan çıkılarak tamamıyla alan hakimiyeti ve alanda kontrolü sağlama üzerine bir politika güdüldüğünü anlatan Akgün, şunları kaydetti:

        "Bunu her alanda görmekteyiz. Özellikle artık uluslararası arenada da görmekteyiz. Hepinizin malumu basında ortaya çıkan haberlerde özellikle TCG Anadolu gibi, milli İHA'larımız gibi, SİHA'larımız gibi ulusal yatırımlarla birlikte Türkiye'nin uluslararası politikada ve jeopolitik dengelerde önemli bir güç unsuru olduğunu görüyoruz. Tabii bu kolay bir şey değil, yılların birikimi. Yıllardan gelen bir köklü unsur, köklü bir birikim. Tabii bu unsurların içerisinde de özellikle askeri teşkilat, kolluk kuvvetlerimizin içerisinde jandarma teşkilatı ayrı bir yer almakta. Ulusal görevlerinin yanı sıra yerelde de hem adli konular olsun, hem mülki konularda olsun, bizim gözümüz kulağımız. Tabii burada da en kadim olan güvenlik koruyuculuğu unsuru. Kırsalda devletin kılcal damarları olarak güvenliği teşhis eden unsurlar güvenlik koruyucularımız."

        Güvenlik korucularına tebrik eden Akgün, daha sonra yerli ve milli silahları inceledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kahramanmaraş İlçeleri
        Tüm Kahramanmaraş Haberleri
         Kahramanmaraş

        Kahramanmaraş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa