Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir'de sigarayı bırakan adam biriktirdiği parayla araba aldı

        İzmir'in Torbalı ilçesinde, 14 ay önce sigarayı bırakan ve bıraktığı günden itibaren sigara paralarını bir damacanada biriktiren adam, bu parayla hem araba aldı hem de kızının eğitim masraflarını karşıladı.

        Türkiye'de her gün milyonlarca insan sigara tüketirken, sigaraya ayrılan bütçe ise milyonları buluyor. En düşük sigaranın fiyatının 8-9 lira olduğu düşünüldüğünde ise bu durum kişilerin hem cebine hem de sağlığına zarar veriyor.

        İHA'nın haberine göre, Torbalı ilçesinde yaşayan ve berberlik yapan Erdin Sökmen'in yaptığı ise belkide herkese örnek olacak nitelikte. Sigarayı bırakmaya karar veren Sökmen, sigaraya verdiği paranın boşa giden bir para olduğunu düşünerek her gün üç paket sigara parasını damacanaya biriktirmeye başladı.

        DAMACANA DOLDU TAŞTI

        REKLAM

        1 gün, 15 gün, 1 ay, 2 ay derken Erdin Sökmen tam 14 ay boyunca sigaraya vereceği paraları damacanaya attı. Adeta bir kumbara vazifesi gören damacana, 14 ayın sonunda ise doldu taştı. Daha önce de biriktirdiği paralarla otomobil alacağını söyleyen İzmirli berber, dediğini yaptı. Otomobil almaya karar veren Sökmen, damacanadan paraları döktü ve 14 ayda 15 bin TL biriktiğini gördü ve büyük bir şok yaşadı. Sökmen, daha sonra da 10 bin liraya beğendiği arabasını aldı, İzmirli adam, kalan 5 bin lirasıyla da kızının eğitim masraflarını karşıladı.

        Sigaranın kesinlikle bırakılması gerektiğini ifade eden Sökmen, hem sağlık hem de maddi olarak zarardan kurtulduğunu söyledi. Erdinç Sökmen, "Damacanada topladığım parayla çok şükür bir araba aldım. Rabbim kaza bela vermesin inşallah. Sigara içmeyip para biriktiren kişi kendisine araba alabilir. Gördüğünüz gibi örneği benim. Geriye kalan 5 bin TL'yi ise kızımın eğitim giderine harcadım" şeklinde konuştu.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa