Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İstanbul’da DHKP-C üyesi 12 kişi tutuklandı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İstanbul'da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DHKP/C’nin gençlik yapılanması olarak bilinen ‘Dev-Genç’ içerisinde faaliyet yürüten şüpheliler ile yine aynı örgütün ‘Armutlu Alan Yapılanması’ bünyesindeki yer alan kişilerin yakalanması için çalışma yürütmüş, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan haklarında arama kararı bulunan 12 şüpheli, geçtiğimiz Cuma günü yapılan operasyonlarda yakalanmıştı.

        Polisteki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından dün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesine götürülen Ali H.A., Beyhan G., Beyza G., Burak B., Can K., Dursun G., Emircan Y., Özmen M.Ç., Şimal D., Şura B., Rukiye S. ve Uğurcan G.’nin, savcılıktaki verilen ifade işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilmişti.

        Söz konusu örgütün gençlik yapılanması olarak bilinen ‘Dev-Genç’ içerisinde faaliyet yürüten şüpheliler ile yine DHKP/C’nin ‘Armutlu Alan Yapılanması’ bünyesindeki yer alan kişilerin de içinde bulunduğu 12 şüphelinin, savcılıkça tutuklama talebiyle sevk edildikleri sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa