Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul’da bir minibüste 800 bin adet ilaç yakalandı.

        İstanbul Emniyeti Kaçakçılıkla Mücadele Şube ekipleri, Bağcılar’da seyir halindeki bir minibüse operasyon düzenledi. Durdurulan minibüsteki 3’ü Suriye uyruklu 5 kişi gözaltına alındı.Gazete Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine göre araçta yapılan aramada, mide ilacı kutularına yerleştirilmiş 800 bin adet psikotrop madde içeren antidepresan ilaçlar ele geçirildi.

        ‘AFRİN’E GİDİYORDU’

        İstanbul ayağı çökertilen kaçakçılık çetesinin, ilaçları önce Kilis’e oradan da yine başka bir kaçakçı grubuyla Suriye’ye göndermeye çalıştığı tespit edildi. Cesaret artıran, uyuşturucu etkisi yapan, psikolojik tedavilerde kullanılan ilaçların Afrin’e gönderileceği iddia edildi. Soruşturma genişletildi. Bu kadar büyük miktarda psikotrop madde içeren ilacın nasıl elde edildiği ve ilaçların Suriye’deki YPG’li teröristlere gidip gitmediği de araştırılıyor.

        REKLAM

        SİNİR SİSTEMİNİ ETKİLİYOR

        Psikotrop madde ya da psikoaktif madde, asıl olarak merkezi sinir sisteminde etkisini gösteren ve beynin işlevlerini değiştirerek algıda, ruh halinde, bilinçlilikte ve davranışta geçici değişikliklere neden olan kimyasal madde olarak tarif ediliyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa