Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu İstanbul hava durumu! Kar yağacak mı? Meteoroloji'den yağmur ve kar uyarısı

        Meteorolojinin yaptığı uyarılarının ardından beklenen şiddetli yağış İstanbul'da etkisini göstermeye başladı, hava birden karardı. İstanbul'da etkili olan fırtına nedeniyle Beyoğlu Öğretmenevi'nin çatısı uçtu. İstanbul'genelinde aniden bastıran yağmur, bazı cadde ve sokaklarda trafikte yoğunluğa neden oldu.

        İL İL HAVA DURUMU

        İstanbul'da Meteorolojinin şiddetli yağış uyarılarının ardından beklenen yağış öğle saatlerinde etkisini göstermeye başladı. İstanbul genelinde aniden bastıran yağmur trafikte yoğunluğa yol açarken yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşların otobüs duraklarına sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştıkları görüldü. Yağmur, aralıklarla yer yer etkisini göstermeye devam ediyor.

        AĞAÇLAR DEVRİLDİ

        Etkili olan fırtına nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda bazı uçakların iniş ve kalkış pistleri değiştirildi. Bu nedenle varış uçakları, yaklaşık 15 dakikalık gecikmenin ardından alana iniş yaptı. Kuvvetli rüzgarın etkisiyle pisti pas geçen 6 uçak ise ikinci denemelerinde alana inmeyi başardı.

        Sağanak nedeniyle D-100 kara yolu Merter istikametinde şehit Mustafa Cambaz Metrobüs durağının yakınlarında iki ağaç yola devrildi. Bu sırada yoldan geçen bir minibüs ile otomobilde hasar oluştu. Bölgeye gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri devrilen ağaçları keserek aksayan trafik akışının normale dönmesini sağladı.

        İstanbul'un tamamına yakınında etkili olan sağanak ve fırtına nedeniyle bazı evlerin çatıları uçtu, bazı bölgelerde ağaçlar kuvvetli fırtınaya dayanamayarak devrildi.

        İSTANBUL'DA BAZI YERLERDE EVLERİ SU BASTI

        İstanbul'daki şiddetli yağış nedeniyle bazı yerlerde su baskınları yaşandı. Bağcılar'da da yol çalışması yapılan bir mahallede şiddetli yağış nedeniyle oluşan su taşkınları bazı evleri su basmasına neden oldu.

        İstanbul'da etkili olan sağanak yağmurun ilerleyen saatlerde şiddetini artırması, aralıklarla kuvvetli şekilde akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor. Yağışla birlikte rüzgarın karayelden kuvvetlice, aralıklarla fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Meteoroloji, yağışların sabah Avrupa Yakası'nda, öğle saatlerinde ise il genelinde yer yer kuvvetli olacağı konusunda uyarıda bulundu.

        Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, bugün ve yarın için uyarıda bulundu "İstanbul’da hava 7-8 derece birden soğuyacak"

        PROF. ŞEN'DEN UYARI

        Prof. Dr. Orhan Şen Twitter hesabından yaptığı açıklamada öğlen saatlerinde başlaması beklenen yağışın 20 saat süreceğine dikkat çekti.

        BEKLENEN KAR YAĞIŞI BAŞLADI

        Kırklareli Dereköy Sınır Kapısı'nda sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı sonrası kar kalınlığı 7 santimetreye ulaştı. Bulgaristan'a açılan sınır kapısı Dereköy ve çevre köyler beyaz örtüyle kaplandı.

        Trakya Bölgesi'ne mevsimin ilk karı bu sabah saatlerinde düşmeye başladı. Balkanlar'da yaşanan kar yağışı ve soğuk hava, etkisini Kırklareli'nde de gösterdi. Meteoroloji yetkililerinden edinilen bilgilere göre, hava sıcaklığının 0 ila 2 derece arasında seyrettiği bölgede gün içerisinde zaman zaman kar yağışının yeniden etkili olması bekleniyor.

        YURTTA HAVA DURUMU

        REKLAM

        Yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Bayburt ve Gümüşhane çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Göller yöresi ve Doğu Anadolu'da yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Antalya'nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2), Marmara, Kıyı Eğe, Batı Karadeniz'in batısı, Antalya, Adana, Hatay, Osmaniye, Mersin, Konya, Karaman, Kırşehir, Kırıkkale, Çorum, Hakkari ve Bitlis'te kuvvetli olması bekleniyor.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı yağış alan yerlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde değişmeyecek. Rüzgarın, genellikle güney ve güneydoğu, batı ve kuzey kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Antalya Körfezi, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında güney ve güneydoğu yönlerden, Marmara'nın kuzey ve batısı ile Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa