Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel İstanbul'da sahte konkordato ilanıyla 200 milyonluk vurgun
        • 1

          İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Mustafa A. isimli bir kişinin, Türkiye'de faaliyet gösteren şirketiyle aynı isimde yurt dışında paravan şirketler kurduğunu belirledi.

        • 2

          Konuyla ilgili inceleme başlatan polis, Mustafa A.'nın bu paravan şirketleri için Türkiye'de çok sayıda bankadan kredi çekip piyasadan da çek karşılığı mal aldığını belirledi.

        • 3

          Ekipler, şüphelinin yaklaşık 200 milyon TL topladıktan sonra söz konusu borçlu firmalar için, rüşvet verdikleri bağımsız denetçi Cem T.'nin temin ettiği sahte raporlarla konkordato ilan ettiğini tespit etti.

        • 4

          Mustafa A.'nın sahte konkordato ilanından sonra elde ettiği haksız kazancı ise muvazaalı gayrimenkul devirleri ve sahte muhasebe kayıtlarıyla yurtdışında kurduğu paralel şirketlere aktardığı belirlendi.

        • 5

          Ayrıca Mustafa A.'nın kurduğu bir şebeke ile dolandırıcılıktan elde ettiği paraların bir kısmıyla şebeke üyesi kişiler adına gayrimenkul aldığı, şüphelinin Büyükçekmece'de 30 milyon liralık bir gayrimenkulü de 5 milyon gibi bir fiyata şebeke üyesi bir kişinin adına satış gösterdiği ortaya çıktı.

        • 6

          Yine şebeke üyesi kişiler adına kiralanan araçlarla gezdiği belirlenen Mustafa A. ile şebeke üyesi kişilere operasyon düzenlendi.

        • 7

          ARALARINDA BAĞIMSIZ DENETÇİ, EMEKLİ ASKER DE VAR

          İstanbul ve Tekirdağ'da eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda Mustafa A., bağımsız denetçi Cem T. ve biri emekli asker 7 çete üyesi gözaltına alındı.

        • 8

          ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILDI

          Adreslerde yapılan aramalarda 2 adet ateşli silah, 137 adet fişek, bin 650 sayfa doküman, 9 adet dijital materyal, 1 adet sahte raporla alınan usulsüz konkordatoya ilişkin belgelerin yer aldığı flash bellek ele geçirildi.

          Gözaltına alınan şüphelilerden 2’si emniyetteki işlemlerin ardından serbest Kalırken 7 kişi ise adliye sevk edildi. Şüphelilerden Şebeke lideri Mustafa A. adli kontrol şartıyla serbest kaldı. 6 şüpheli ise savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa