Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya GAZZE ALARM VERİYOR! Son dakika: Gazze'de kritik 48 saat! Hastanelerdeki jeneratörler duracak | İsrail-Hamas çatışmalarında 18. gün:

        7 Ekim'de başlayan İsrail-Hamas çatışmaları devam ederken, İsrail ordusunun kara operasyonu hazırlıkları sürüyor.

        İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, ordunun savaşın bir sonraki aşaması için "hazır ve kararlı" olduğunu siyasi talimat beklediğini söyledi.

        Hagari, İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik kara harekatına ilişkin yaptığı açıklamada, "Ordu savaşın bir sonraki aşamasına hazır ve kararlı, siyasi talimat bekliyoruz" dedi.

        Gazze'deki Sağlık Bakanlığı "İsrail’in Gazze'ye saldırılarında hayatını kaybeden sivillerin sayısı son 24 saatte 704 artarak 5 bin 791’e yükseldi" açıklamasında bulundu.

        HASTANELERDEKİ JENARATÖRLER 48 SAAT İÇİNDE DURACAK

        Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşre el-Kudra, kentteki hastanelerde 48 saat içinde tüm jeneratörlerin duracağını açıkladı.

        Gazze'deki Sağlık Bakanlığının Telegram hesabında, kısa açıklama yapan Bakanlık Sözcüsü Eşref el-Kudra, "Gazze'deki hastanelerde, tüm jeneratörlerin durması için önümüzde 48 saatten daha az bir süre kaldı." dedi.

        REKLAM

        İSRAİL YAKIT VERMEYECEĞİNİ YİNELEDİ

        Uluslararası toplumdan gelen çağrılara rağmen İsrail ordusu, Gazze'ye yakıt girişine izin vermeyeceğini yineledi.

        Çatışmaların 18. gününde bilinmesi gerekenler...

        • Hamas, "insani ve sağlık gerekçeleriyle" Gazze'deki iki rehineyi daha serbest bıraktı. Eşleriyle birlikte 7 Ekim'de Gazze sınırı yakınındaki Nir Oz kibutzundan kaçırılan 79 yaşındaki Nurit Cooper ve 85 yaşındaki Yocheved Lifschitz, şu anda İsrail ordusunun gözetiminde.
        • İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Hamas'ın Gazze'de hala 222 rehine tuttuğunu açıkladı.
        • İsrail'den gelen raporlarda, Hamas'ın elinde bulunan yaklaşık 50 rehineyi daha serbest bırakabileceği öne sürüldü.
        • Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby'ye göre Biden yönetimi, Gazze'de ateşkes için doğru zamanın geldiğine inanmıyor. CNN'e konuşan Kirby, ABD'nin öncelikle Hamas'ın rehineleri serbest bırakmasını istediğini söyledi.
        REKLAM
        • Gazze'deki Sağlık Bakanlığı 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 2 bin 55'i çocuk en az 5 bin 87 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, 15 bin 273 kişinin de yaralandığını söyledi. Bakanlık, son 24 saatte ölenlerin sayısını 182'si çocuk olmak üzere 436 olarak açıkladı. Hayatını kaybedenlerin çoğunun, güney Gazze Şeridi'nde meydana geldiği belirtildi.
        • Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, dün Tel Aviv'i ziyaret etti. Netanyahu, Miçotakis'e desteğinden dolayı teşekkür etti.

        Haberin görselleri Associated Press tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa