Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu İsrail F-35'lerle hava saldırısı düzenleyen ilk ülke oldu!

        Açıklama İsrail Hava Kuvvetleri tarafından yapıldı.İsrail ordusu, resmi açıklamasındaABDüretimi F-35 savaş uçaklarıyla saldırılar düzenleyen ilk ülke olduğunu, tüm Orta Doğu üstünde uçan F-35'lerle iki hedefin vurulduğunu belirtti.

        İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Amikam Norkin askeri bir twitter hesabından yaptığı açıklamada, "F-35'leri bütün Ortadoğu üzerinde uçuruyoruz ve iki ayrı cephede iki saldırıda kullandık" dedi. İsrail'de toplanan 20 yabancı ülkenin hava kuvvetleri komutanlarına hitaben konuşan Norkin, bir F-35 uçağının Beyrut üzerinde uçarken alınmış fotoğrafını da gösterdi. Amerikan Lockheed Martin Corp tarafından imal edilen F-35, müşterek taarruz uçağı (JSF) olarak da biliniyor.

        İsrail, ABD'den sonra bu uçakları kullanan ilk ülke oldu. JSF uçaklarından 50 adet sipariş etmiş olan İsrail, ilk iki uçağı 2016 Aralık ayında teslim aldı. İsrail medyasına göre şimdiye kadar bu uçaklardan dokuz adedi İsrail'e verildi. İsrail, Suriye'de bulunduğundan şüphelendiği İran güçlerine ve Lübnan'daki Hizbullah militanlarına silah sevk eden konvoylara karşı çok kez hava saldırıları yaptığını söylüyor. İsrail hava kuvvetlerinin aynı zamanda Mısır'ın Sina bölgesindeki İslamcı militanlara ve Sudan'da Hamas silah kaçakçılarına karşı saldırılar yaptığı biliniyor. Türkiye, bazı parçalarını imal ettiği F-35 uçaklarından 100 adet sipariş etmişti. İlk F-35 teslimatının Haziran ayında yapılması bekleniyor.

        İSRAİL'DEN GAZZE'YE SALDIRI

        İsrail ordusuna ait bir tankın abluka altındaki Gazze'de Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarına ait bir hedefi vurduğu bildirildi.

        İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, Gazze sınırını geçmeyi başaran bazı "şüpheliler"in İsrail ordusuna ait askeri bir noktayı ateşe verdiği iddia edildi.

        Ateşe verilen noktada İsrail askerlerinin bulunmadığı belirtilen açıklamada, sınırı geçen kişilerin tekrar Gazze'ye döndükleri ifade edildi.

        REKLAM

        Bu olayın ardından İsrail ordusuna ait bir tankın, Kassam Tugaylarına ait gözlem noktasını vurduğu aktarıldı.

        Açıklamada, yaşanan olaylarda her iki taraftan da yaralananın olmadığı dile getirildi.

        Öte yandan İsrail basınında yer alan habere göre, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah şehri yakınlarında kimliği belirsiz kişiler tarafından seyir halindeki Yahudi yerleşimcilere ait iki araca ateş açıldığı belirtildi.

        Açılan ateş sonucu yaralanan olmadığı belirtilen haberde, Yahudi yerleşimcilere ait bir aracın hasar gördüğü dile getirildi.

        Şüpheliler olay yerinden kaçarken, İsrail ordusunun bölgeyi kordon altına aldığı kaydedildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa