Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İsrail Başbakanı Netanyahu'nun oğlu Yair ABD'de mi?

        32 yaşındaki Yair Netanyahu, babasının kendisine sosyal medyada tepki çekecek paylaşımlar yapmayı bırakmasını söylemesi ve kendisine defalarca iftira davası açılmasının ardından Nisan ayından bu yana Florida'da bulunuyor.

        OĞUL NETANYAHU HARİÇ ÇOĞU YEDEK ASKER DÖNDÜ

        Ancak aynı zamanda Hamas'ın İsrail'e 7 Ekim'de düzenlediği saldırının ardından Netanyahu yönetimi Gazze'ye aralıksız olarak saldırıyor.

        Ülkesinin savaşta olduğunu söyleyen Netanyahu bu bağlamda eşi benzeri görülmemiş şekilde dünyanın dört bir yanındaki 360 bin yedek askeri çağırdı. Bunların çoğu da her şeyini bırakarak İsrail'e geri döndü.

        Ancak İsrail medyasının aktardığına göre Netanyahu'nun 32 yaşındaki oğlu Yair, yaşı tutmasına rağmen Miami'de kaldı.

        REKLAM

        İSRAİLLİLERDEN TEPKİ

        Fotoğraf: Shutterstock
        Fotoğraf: Shutterstock

        İsrail'in kuzey cephesinde gönüllü olarak görev yapan bir asker The Times'a "Ben ön saflardayken Yair Miami Beach'te hayatının tadını çıkarıyor. Kardeşlerimiz, babalarımız, oğullarımız hepsi cepheye gidiyor ama Yair hala burada değil. Ülke liderliğine güven inşa edilmesine yardımcı olmuyor" dedi.

        Gazze sınırında görevlendirilen bir başka asker ise tepki göstererek "Bir işim, bir hayatım ve ailemin olduğu Amerika'dan geri döndüm. Bu kritik dönemde orada kalıp ülkemi, halkımı terk etmem mümkün değil. Başbakanın oğlu nerede? Neden İsrail'de değil?" dedi.

        40 YAŞINA KADAR ÇAĞRILABİLİYORLAR

        İsrail'de 18 yaşını doldurduğunda askerlik hizmeti zorunlu. Erkekler 32 ay, kadınlar ise 24 ay askerlik yapmak zorunda. Askerlik eğitimi alanlar, ulusal acil durumlarda 40 yaşına hatta daha da ileri bir yaşa kadar yedek birliklere çağrılabiliyor.

        Lisede tiyatro eğitimi alan Yair, zorunlu askerlik hizmetinde muharebe askeri yerine IDF'nin sözcü birliğinde çalıştı.

        Kendisini yurt dışında uluslararası üne sahip bir siyasi konuşmacı ve gazeteci olarak tanıtan oğul Netanyahu, düzenli olarak tartışmalı gönderiler paylaşarak başını belaya sokmasıyla biliniyor. Yair son olarak hükümetin Yüksek Mahkeme reformuna karşı sokaklara dökülen yüz binlerce İsrailliyi 'terörist' olarak tanımlamış ve protestoların arkasındaki isim olarak ABD'yi göstermişti.

        REKLAM

        PAYLAŞIMLARINI AZALTMIŞTI

        Paylaşımları nedeniyle pek çok iftira davası açıklan Yair Netanyahu, babasının talebi üzerine paylaşımlarını azaltmıştı.

        İsrail Hamas çatışmasının öncesinde New Yoek'tan paylaşımlar yapan Yair Netanyahu'nun yine ABD'de olduğu ifade ediliyor. Netanyahu çatışmaların ardından paylaşımlarını artırarak devam ettiriyor.

        * Haberin görselleri Associated Press, Shutterstock'tan ve Instagram'dan (@yair_netanyahu) servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa