Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Mehmet Ali Aydınlar'dan 175 milyon dolarlık hamle - İş-Yaşam Haberleri

        HT EKONOMİ

        Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Acıbadem Üniversitesi'nin yeni kampusunu, Ataşehir'de 26 bin metrekare üzerine kurdu. 100 bin metrakerelik kapalı alanı 16 ayda bitirdiklerini dile getiren Aydınlar, Kerem Aydınlar adı verilen kampusun, 175 milyon dolara mal olduğunu söyledi.

        Kampusun yine sağlık eğitimi alanında hizmet vereceğini anlatan Aydınlar, “Daha önce hekimler Da Vinci robotik cerrahi sistemini öğrenmek için Fransa'ya gidip sertifika alabilirken, bu kampusta biz bunu sağlayabiliyoruz” dedi. Aydınlar, önümüzdeki dönem 100 milyon dolarlık yatırımla bir de eğitim araştırma hastanesi kurma hedeflerinin olduğunu kaydetti. Irak'ta 200 yataklı bir hastanenin işletmesini aldıklarını dile getiren Aydınlar, “Bu model bizim için ilk oldu. Yakında Rus bir ortakla Moskova'da 500 yataklı yeni bir hastane yatırımımız olacak” dedi.

        ‘Kulüp satın alıp yarışa girebiliriz’

        Üniversitesinin bir uzantısı olarak Acıbadem Spor Kulübü kuracaklarını anlatan Aydınlar, “Salon sporlarıyla başlayacağız; sonra futbol da olacak. Bunu duyan bazı takımlardan teklif geldi. Belki satın alıp direkt 1'inci ya da 2'nci ligde başlayabiliriz” dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa