Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam türk mucizesi mi? - İş-Yaşam Haberleri

        ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye'den Sorumlu Bilim Danışmanı Dr. Susan Hockfield, Türkiye'nin büyük fırsatlar sunduğunu belirterek, "Geleceğin Steve Jobs'u, Bill Gates'i buradan çıkabilir. Geleceğin Nobel Ödülü bu ülkede yapılmış çalışmaların sonucunda gelebilir" dedi.

        Bir sonraki Steve Jobs'a Türkiye'nin sahip olmasını temenni eden Hockfield, "Geçen akşam Türkiye'den bazı girişimcilerle, Ankara'daki bazı teknoparkların liderleri ile görüştüm. Onlarla görüşmek en az Silikon Vadisi'ndeki girişimcilerle görüşmek kadar heyecan vericiydi. Geleceğin Steve Jobs'u, Bill Gates'i buradan çıkabilir" diye konuştu.

        'MUCİZEDEN ZİYADE...'

        Türkiye'nin son yıllarda ekonomik büyümesine paralel olarak yürüttüğü araştırma ve geliştirme çalışmalarının önümüzdeki yıllarda ABD ve Türkiye arasında daha fazla ortak projenin üretilmesine katkıda bulunacağının vurgulayan Hockfield, "Türkiye'nin son on yılda başardıklarını birçok insan Türk Mucizesi olarak nitelendiriyor. Bence mucizeden ziyade güçlü politikaların ve bu politikaları sahiplenen istekli, zeki insanların çalışmalarının bir sonucu" dedi

        Sabancı Üniversitesi'nin Tuzla'daki ana yerleşkesinde bulunan Nanoteknoloji Merkezi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulunan Hockfield, "Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi içerisinde yer alma hedefinden çok etkilendim. Cumhuriyet'in 100. yılında bu hedefe ulaşılmak istenmesi bence heyecan verici... Türkiye'de son 2,5 gündür yaptığım görüşmelerde, Türkiye'nin bu hedefe ulaşması birçok temel elementin varolduğunu gördüm" dedi.

        Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün ABD'nin nükleer santral çalışmalarında hiç istekli olmadığına ilişkin açıklamalarını hatırlatan Hockfield, şunları kaydetti: "Türkiye'deki enerji ve inovasyon alanında büyük fırsatların olduğunu görüyorum. Ekonomik ve jeopolitik talep Türkiye'yi enerji ve inovasyon alanında bir lider haline gelmesi için fırsatlar sunuyor. Nükleer enerjinin de bu enerji karmasının içerisinde olması gerektiğine inanıyoruz. Üçüncü nükleer enerji de ABD'nin bir rolü olup olmayacağına dair ben bir şey söyleyemem. Ama yeni nesil enerji teknolojilerinin üretilmesi için büyük fırsatlar var olduğunu düşünüyorum. Türkiye'nin bu yeni enerji teknolojilerinin kullanılması konusunda liderlik gösterebileceğini düşünüyoruz."

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa