Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam ATÜ Duty Free, ABD duty free pazarına Texas Eyaleti’ndeki Houston’dan girdi - İş-Yaşam Haberleri

        HT GAZETE

        TAV Havalimanları iştiraki ATÜ Duty Free, ABD duty free pazarına Texas Eyaleti’ndeki Houston’dan girdi. ATÜ, Houston George Bush Havalimanı’nda 10 yıl süreyle duty free operasyonu yönetimi için gerçekleşen ihaleyi kazandı. TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, “ABD’de yolcu sayısına göre 11’inci havalimanı olan George Bush Havalimanı’nda yakın gelecekte terminallerin büyütülmesine yönelik planlar bulunuyor” dedi.

        ATÜ Genel Müdürü Ersan Arcan da “Amerika’nın hem ekonomik hem de turizm bakımından önemli şehirlerinden Houston’da yer almak bizim için gurur kaynağı.

        ‘ABD’DE YAYILACAĞIZ’

        Buradaki varlığımızı büyütmeyi ve ABD’deki diğer havalimanlarının duty free işletmesinde çözüm ortağı olma referansını en etkili şekilde kullanmayı hedefliyoruz” dedi. İhaleyi ATÜ, yüzde 25 yerel ortağı Air Ventures LLC ile kazandı. 170’ten fazla noktaya uçuşların yapıldığı Houston George Bush Havalimanı, ABD’nin en fazla destinasyona ulaşılabilen ilk 5 havalimanı arasında gösterilen bir meydan. Houston George Bush Havalimanı, 2014 yılında yaklaşık 41 milyon yolcuyu ağırladı ve bu rakamlara göre ülkenin 11. ve dünyanın 28. en büyük havalimanı oldu. ATÜ, havalimanında toplam 700 metrekare alana sahip 6 mağazayı işletecek.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa