Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok sert açıklamalar - İş-Yaşam Haberleri

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'daki 4. Esnaf ve Sanatkarlar Şurası ile CNR Expo Fuar Merkezi'ndeki 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı'nın açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

        İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

        Bizde esnaf ve sanatkar demek, ticaret yapan, alan – satan sırf ekonomik faaliyette bulunan insan demek değildir. Bizim medeniyetimizde, milli ve medeniyet ruhumuzda esnaf ve sanatkar gerektiğinde askerdir, alperendir, gerektiğinde vatanını savunan şehittir, gazidir, kahramandır. Gerektiğinde asayişi tesis eden polistir, gerektiğinde adaleti sağlayan hakimdir hakemdir, gerektiğinde de şefkatli kardeştir.

        Taksici deyip şoför deyip geçemezsiniz. O mahallenin eminidir, ağabeyidir, mahallenin bekçisidir. Bakkal deyip kasap deyip manav terzi deyip geçemezsiniz. O mahallenin adeta ruhudur. Sokağımızın semtimizin vicdanıdır. Esnafı çıkartıp aldığınızda Türkiye tarihinden geriye hiçbir şey kalmaz.

        Selçuklu ve Osmanlı döneminde bakırcılar yaptıkları işe vurdukları çekice bile bir derin anlam yüklüyorlar. Tak tak diye ses çıkarken, bakırcının gönlünden dilinden Allah Allah diye zikir dökülüyor. Keçiciler yünü vücutlarına vurdukça Allah Allah diye hakkı zikrediyorlar. İşte böyle bir ruh var. Medeniyet var. Elini açık tut kapını açık tut sofranı açık tut. Elini bağlı tut, dilini bağlı tut, belini bağlı tut. İşte böyle bir teşkilata böyle bir geleneğe zihniyete sahip olmak bizim için milletimiz için inanın eşi bulunmaz bir talihtir.

        Böyle bir esnaf ve sanatkar camiasına sahip olmak geleceğimiz adına da iftihar vesilesidir. Rabbim bu milleti ekmeksiz susuz havasız vatansız bırakmasın. Ama onlar kadar böyle güzel bir esnaf geleneğinden böyle güzel bir camiadan cemiyetten de inşallah mahrum bırakmasın.

        ESNAF AYAKTA DURDUKÇA BU DEVLET AYAKTA KALIR

        Esnaf yaşadıkça bu millet yaşar. Esnaf ayakta durdukça bu devlet ayakta kalır. İşte onun için esnafın acımasız ve ahlaksız iktisadi anlayışın altında ezilmesine hep birlikte karşı çıkacağız.

        Esnaf ahlakını dışlayan değil, onu çürüten değil, esnaf ahlakıyla yoğrulmuş yeni bir anlayışı hem ülkemize hem dünya idrakine söyletmek durumundayız.

        İstikrar idari maslahat asla değildir. İstikrar mevcudu muhafaza etmek, ileriye gitmek için de sürekli atılım yapmaktır, yani geriye gitmeden ileriye doğru gitmektir.

        OTURDUKLARI YERDEN ELEŞTİRİYORLAR

        Ankara’da oturduğun yerden, Ekonomiyi eleştir, demokrasiyi, suriye ırak politikasını eleştir. Hazreti Mevlana’nın bir sözü var “Pergel gibi bir ayağın burada, merkezde olacak diğer ayağınla alemleri gezeceksin.” Biz de bunu yanlış anlayıp iki ayağını merkeze sabitleyip oradan ahkam kesenler var.

        yan gelip yatanlar yatmaya devam etsinler. Biz bürokratın teknokratın koşturmasını istiyoruz. Cumhurbaşkanı bu noktada asla istisna değildir. Koşan koşturan terleyen bir cumhurbaşkanı istiyor, böyle bir cumhurbaşkanı olmanın gayretini veriyoruz.

        Geçen de söyledim yine söylüyorum. Öyle bir yargı düşünün ki, ihalesi iki yıl önce bitmiş Galataport’ta ihaleyi durdurma kararı vermiş. İş bitmiş, adamlar ödemeyi yapmış, bu işin inşaatı başlayacak. Bu nasıl bir vatanseverliktir? Orada da söyledim. Cumhurbaşkanının hıyaneti vataniyye diye bir suçu var, peki yargıcın nesi var? o neyle yargılanacak? Biz ülkeyi nasıl uçuracağız bunu konuşuyoruz, beyler durdurma kararı veriyor, bir değil iki değil üç değil. Dert başka, bu noktada izan arıyoruz. Bu meseleyi çözmemiz lazım. Belli bir nazarla olaylara bakamazsınız. Onun için adalet arıyorum adalet.”

        BAĞ - KURLUYA EMEKLİLİK MÜJDESİ

        Prim borcu nedeniyle emekli olamayan Bağ-Kurluya Halk Bankası 0.97 faizle 36 ay boyunca kredi verecek. Bağ-Kurlu kredi borcunu kredi çektikten 3 ay sonra ödemeye başlayacak. Böylece Bağ-Kurlu emekli olma sıkıntısını da aşmış olacak.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa