Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Suriye sınırında hareketlilik: Namlular Afrin'e çevrildi, sevkiyat sürüyor...

        Irak sınırından Suriye sınırına konuşlandırılmak üzere yola çıkan ve geceyi Şanlıurfa'daki 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndageçiren40 araçlık tank, obüs vemühimmat yüklü askeri konvoy yoluna devam etti.

        DHA'nın haberine göre; Irak sınırından hareket ederek Suriye sınırındaki birliklere takviye olarak gönderilen askeri konvoy,geceyi Şanlıurfa'daki 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda geçirdi. Sabah saatlerinde 40 araçlık askeri konvoy, Suriye sınırına konuşlandırılmak üzere polis eskortu eşliğinden yola çıktı. Askeri çekicilereyüklü tank, obüs, zırhlı personel taşıyıcı ve iş makineleri ile mühimmat yüklü 40 araçlık konvoyun,sınır hattındaki Hatay'akonuşlandırılacağı belirtildi.

        REKLAM

        NAMLULAR AFRİN'E ÇEVRİLDİ

        Afrinoperasyonu öncesinde sınırın sıfır noktasındaki Oğulpınar Karakolu'nda namlularAfrin'e çevrildi

        İHA'nın haberine göre; Reyhanlı sınırında bulunan Oğulpınar Sınır Karakolu'na konuşlandırılan obüs ve füzelerin namluların ucuAfrinyönüne çevrildi. Karakolun batı tarafında konuşlanan obüsler ve füze rampaların gelecek emirlere göre terör örgütünün mevzilerini bombalayacak.

        Çok sayıda askeri zırhlı araç, sınır noktasındaki Reyhanlı ilçesinde bulunan Oğulpınar Sınır Karakolu'na konuşlandırıldı. Sınır birliklerine "teyakkuzda olun" talimatı verildi.

        Afrinoperasyonu kapsamında Hatay'ın sınır ilçeleri Hassa, Kırıkhan ve Reyhanlı'daki birliklere zırhlı askeri araç sevkıyatı devam ederken, askerler elleri tetikte verilecek emirleri bekliyor.

        Öte yandan, yeni savunma sistemlerinin alt yapı çalışmaları için karakolda iş makineleri çalışmaya devam ediyor.

        Bölgeye askeri sevkıyatların devam etmesi bekleniyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa