Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş İngiltere'de hangi transferler gerçekleşti? - Futbol Haberleri
        • 1

          Avrupa'nın beş büyük liginde ara transfer dönemi gece itibarıyla sona erdi. İngiltere'de ara transfer döneminde 468 milyon Euro bonservis bedeli ödeyerek rekor kırdı. Ayrıca transferin son gününde de harcama rekoru kırıldı!

        • 2

          Transferin son gününde Pierre-Emerick Aubameyang, Lucas Moura, Olivier Giroud, Andre Ayew gibi büyük transferler gerçekleşti. Deadline day olarak tabir edilen son günde 2011'deki 138 milyon sterlinlik harcama rekoru, 150 milyonla kırıldı.

        • 3

          Dün gece 16 milyon Euro bonservis bedeliyle Galatasaray'dan Stoke City'e transfer olan Badou Ndiaye de son gün transferleri arasında en pahalı 5. takviye oldu.

        • 4

          COUTINHO GİTTİ, STOPER REKORLA GELDİ

          Philippe Coutinho'yu bonuslar dahil 160 milyon Euro bonservis bedeliyle Barcelona'ya satan Liverpool, ara transfer döneminde kadrosuna hücum oyuncusu katmadı.

        • 5

          Kırmızı-beyazlılar, Southampton'ın Hollandalı stoperi Virgil van Dijk'ı 78,8 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer etti. İngiltere temsilcisi, bu takviyeyle birlikte savunma bölgesinde oynayan bir oyuncu için en fazla bonservis bedeli ödeyen kulüp unvanıyla tarihe geçti.

        • 6

          Manchester City ise Athletic Bilbao'nun 23 yaşındaki Fransız stoperi Aymeric Laporte'yi 65 milyon Euro bedelle kadrosuna katarak kulüp tarihinin en pahalı transferini gerçekleştirdi.

        • 7

          YILIN TAKASI GERÇEKLEŞTİ!

          Arsenal ile Manchester United ise yılın takasına imza attı. Arsenal, sezon sonu kontrat süresi sona erecek olmasına rağmen sözleşme yenilemeye yanaşmayan Şilili yıldızı Alexis Sanchez'i Manchester United'a yollarken, rakibinden ise Ermeni orta saha oyuncusu Henrikh Mkhitaryan'ı kadrosuna kattı.

        • 8

          Londra temsilcisi Arsenal, transfer sezonunun son gününde Borussia Dortmund'un Gabonlu santrforu Pierre-Emerick Aubameyang'ı da 64 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer ederek hücum hattını güçlendirdi.

        • 9

          Son şampiyon Chelsea ise Roma'nın Brezilyalı sol beki Emerson'u 20, Arsenal'in Fransız forveti Olivier Giroud'u 17, Everton'ın orta saha oyuncusu Ross Barkley'i 16,9 milyon Euro'ya kadrosuna kattı.

        • 10

          Tottenham ise Paris Saint-German'in (PSG) Brezilyalı kanat oyuncusu Lucas Moura'yı 28,4 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer etti.

        • 11

          Monaco'dan Southampton'a transfer olan Guido Carrillo (22 milyon Euro), West Ham United'tan Swansea City'ye geçen Andre Ayew (22,8 milyon Euro) ve PSV Eindhoven'dan Brighton & Hove Albion'a giden Jürgen Locadia (17 milyon Euro) Premier Lig'in diğer öne çıkan transferleri arasında yer aldı.

        • 12

          CENK VE BADOU KASA DOLDURDU

          Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş ile Galatasaray ise ara transfer sezonunda Premier Lig ekiplerinden elde ettikleri gelirle öne çıktı.

        • 13

          Beşiktaş'tan Everton'a 22 milyon Euro garanti bonservis bedeliyle transfer olan Cenk Tosun, İngiltere'de ara transfer döneminde gerçekleştirilen en pahalı 6. transfer oldu.

        • 14

          Siyah beyazlılar, milli futbolcu Cenk Tosun'u bonuslar hariç 22 milyon Euro'ya Everton'a, sarı-kırmızılılar da Senegalli oyuncusu Badou Ndiaye'yi 16 milyon Euro'ya Stoke City'ye göndererek kasasını doldurdu.

        • 15

          Everton, Cenk Tosun'un haricinde Arsenal'in İngiliz forveti Theo Walcott'u da 22,5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında kadrosuna katarak ara transferin gözde ekipleri arasında yer aldı.

        • 16

          Deloitte'in aktardığına göre Premeir Lig kulüpleri 2017-18 sezonu itibarıyla 1,9 milyar sterlin harcaması yaptı. 2007-08 sezonunda toplamda 645 olan bu rakam son yıllarda artmaya devam ediyor.

        • 17

          ÖZİL YUVADA KALDI

          Sözleşmesi Alexis Sanchez gibi sezon sonunda bitecek olan Mesut Özil, devre arası transfer döneminde Arsenal'den ayrılmak yerine sözleşme yenilemeyi tercih etti. Topçular'la 3,5 yıllık sözleşme imzalayan 29 yaşındaki Türk asıllı Alman yıldız, haftada 350 bin sterlin gelir elde edecek.

        • 18

          RIYAD MAHREZ UÇAMADI

          Leicester City'nin tarihe geçen Premier Lig şampiyonluğunun mimarlarından olan Riyad Mahrez, bu transfer döneminde de kulübünde kaldı. Uzun süredir adı birçok kulüple anılan Cezayirli futbolcunun 31 Ağustos'ta Paris havalimanında transferinin yattığı kaydedildi.

        • 19

          BBC'de yer alan habere göre Mahrez, MAyıs 2017'den bu yana kulübünden ayrılmak istemesine rağmen aralarında Roma'nın da bulunduğu 3 kulübün teklifleri Leicester yönetimi tarafından reddedildi.

        • 20

          PREMIER LİG, AVRUPA'DA DA LİDER!

          Avrupa'nın beş büyük ligi olan Serie A, Ligue 1, Bundesliga, La Liga ve Premier Lig arasındaki harcama liderliği de İngiltere'de bulunuyor. Serie A kulüpleri ara transfer döneminde sadece 20 milyon sterlin harcarken Ligue 1 ekipleri 50 milyon harcadı.

        • 21

          Bundesliga'daki kulüpler transfere bu dönemde 65 milyon Euro öderken La Liga'da 250 milyonluk harcama yapıldı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa