Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika İlk anket sonuçları: Oprah Winfrey aday olursa Trump'ı geçebilir!

        Altın Küre ödül töreninde yaptığı konuşmayla dikkatleri üzerine çeken ve törenin ardından ABD başkanlığı için aday olması gerektiği yönünde spekülasyonlar yapılan ABD'li talk show sunucusu Oprah Winfrey'in olası bir seçimde Donald Trump'a karşı kazanabileceği belirtildi.

        Rasmussen'in telefon ve internet yoluyla yaptığı ankete göre, ankete katılanların yüzde 48'i aday olması durumunda Oprah Winfrey'e oy vereceğini söylerken, yüzde 38'lik bir dilim oyunu Trump'a vereceğini belirtti. Ankete katılanların yüzde 14'ü ise kararsız olduğunu belirtti.

        ABD Başkanı Donald Trump daha önce Winfrey'in adaylığına ilişkin yaptığı açıklamada, "Oprah’ı başkanlık seçiminde yenebilirdim ama aday olacağını sanmıyorum" demişti.

        REKLAM

        Geçtiğimiz Pazar günü Altın Küre'de güçlü bir konuşma yapan ve "Erkek iktidarının zamanı geçti" diyen Oprah Winfrey sosyal medyada yoğun destek almıştı. Altın Küre'de ödül alan Oprah Winfrey, kadınlara karşı ayrımcılığı protesto etmek için siyah kıyafetler giymiş ve yaptığı konuşmada kadınlara seslenerek kendi güçlerinin farkına varmaları ve korkusuzca ses çıkarmaları gerektiğini söylemişti.

        Daha önce politikaya girmeyeceğini söyleyen Winfrey, yakın arkadaşlarının söylediklerine göre gelen yoğun desteğin ardından başkanlık yarışına girmeyi ciddi bir biçimde düşünmeye başladı.

        Yıllardır talk show sunan Oprah Winfrey, ABD televizyonlarının fenomen isimlerinden biri olarak görülüyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa