Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim İl dışı atama sonuçları açıklandı! 2018 MEB öğretmenlerin il dışı tayin sonuçları öğrenme...

        İl dışı tayin sonuçları için öğretmenlerin heyecanlı bekleyişi bugün sona erdi. Öğretmenlerin ilk görev yerlerindeki azami görev süresini doldurduktan sonra farklı bir ilde görev almak için gerçekleştirdiği il dışı tayin başvuruları 8 Haziran'da sona ermişti. Başvuruda bulunan öğretmenlerin bekleyişi , Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) bugün akşam saatlerinde gelen haberle bitti. Peki, il dışı tayin atama sonuçları nereden öğrenilir? İşte 2018 il dışı tayin atama sonuçları ile ilgili ayrıntılar...

        İL DIŞI TAYİN ATAMA SONUÇLARI 2018

        MEB tarafından belirlenen takvime göre, il dışı atama sonuçları bugün akşam saatlerinde açıklandı. Öğretmenlerin il dışı tayin atama sonuçları atama.meb.gov.tr adresi üzerinden açıklandı. İl dışı tayin sonuçlarını TC kimlik numarası ile öğrenmek mümkün.

        REKLAM
        İL DIŞI ATAMA SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

        Ataması yapılan öğretmenlerin ilişlik kesme işlemleri ise 29 Haziran 2018 tarihinden itibaren başlatılacak.

        İL DIŞI TAYİN NEYE GÖRE YAPILIYOR?

        Yer değiştirmeler, öğretmenlerin tercih ettiği eğitim kurumlarındaki norm kadro açığı dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılıyor. Hizmet puanının eşitliği halinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik veriliyor; eşitliğin devamı halinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirleniyor.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa