Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Husilerin elindeki Hudeyde limanına geniş çaplı operasyon!

        Yemen ordusundaki Amalika (Devler) Güçleri 2. Tugay Sözcüsü Abdullah Abdulmecid eş-Şabi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hudeyde kenti ve limanını geri alma operasyonunun şehrin güney girişine koalisyon güçleri tarafından düzenlenen yoğun hava saldırılarıyla başladığını belirti.

        Koalisyon uçaklarının Nehile, Şecire, Kadbe ve Musalli bölgelerinde Husilere ait mevzileri bombaladığını aktaran Şabi, ordu güçlerinin de kentin kuzeyine doğru ilerlediğini ifade etti.

        Şabi ayrıca ordu birliklerinin kentin girişinde önemli mevzileri kontrol altına aldığını kaydetti.

        HUSİLERDEN ONLARCA KİŞİ TESLİM OLDU

        Bu arada yerel kaynaklar operasyonun başlamasının ardından Husilerden onlarca kişinin ordu güçlerine teslim olduğunu, yoğun hava saldırıları nedeniyle ölü ve yaralılar bulunduğunu aktardı.

        REKLAM

        Şehirde şiddetli patlama sesleri duyulduğu, uçakların kentin üzerinde yoğun olarak uçuş yaptığı ifade edildi.

        HUSİLERDEN SAVAŞ GEMİSİNE FÜZE SALDIRISI

        Öte yandan Husilere ait "El-Mesira" televizyonunda yayınlanan haberde Husi deniz güçlerinin, Hudeyde sahili açıklarında koalisyona ait bir savaş gemisine 2 füze attığı ve geminin alev aldığı iddia edildi.

        Haberde ayrıca söz konusu füze saldırısının ardından diğer savaş gemilerinin geri çekildiği belirtildi.

        Koalisyon güçlerinden ise henüz konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

        Aralarında yabancıların da bulunduğu BM ve uluslararası kurum çalışanlarının çoğunun bu sabah Husilerin kontrolündeki Hudeyde limanını kullanarak kentten ayrıldığı bildirilmişti.

        Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon içinde yer alan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Hudeyde'de bulanan BM'ye bağlı örgüt ve partnerlerinin kenti terk etmesi için 3 gün süre tanıdığını açıklamış ve bu süre dün gece itibariyle sona ermişti.

        REKLAM

        Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de, Husiler ile meşru yönetime bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor. Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa