Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Gençlerbirliği HTSPOR yazarları, Gençlerbirliği-Trabzonspor maçını değerlendirdi - Trabzonspor Haberleri

        HALUK AYYILDIZ - TRABZON'UN ELEKTRİĞİNİ KESTİ

        Ümiz Özat, Bordo-Mavili takımın ana trafosu olan Abdülkadir Ömür’ün elektriğini kesti, sonra da Trabzonspor’u futbol oynatamaz hale getirdi. Diğer kanat oyuncusu Bero’yu zaten saymıyorum, berbat ötesi.Trabzonspor, sahanın iyisi Sosa dışında Gençlerbirliği’nin ‘esiri haline geldi’ diyebiliriz.

        REKLAM

        Tabii bu noktaya gelinmenin nedenleri var. Örneğin, Yusuf Yazıcı şu sıralar ‘hiç’ edilmek üzere. Fenerbahçe ve Göztepe maçlarını hatırlayalım... Yusuf, Trabzonpor taraftarları tarafından Sosa’ya kurban edildi. Halbuki Rıza Çalımbay’ın devreye girip bu sorunu çözmesi gerekiyordu, yani ikisi bir arada oynatılıp denge kurulabilirdi. Basit gibi gözükebilir bu sorun sizlere ama takım içi dengeler bir bozulmaya görsün, önüne geçmeniz imkansız bir hal alabilir. Burak Yılmaz’ın yokluğunda Rodellega oynuyor ama verimli olamıyor. Olamaz da...Çünkü, Trabzonpor’un oyun düzeni Burak’ın üzerine kurulu olduğu için Rodellega, Burak olamıyor.İşte bu noktada Rıza hoca, N’Doye değişikliğine gitti ama o da yeterli olmuyor.

        Trabzonpor’un neredeyse doğru dürüst atağı yok. Organize olamıyorlar, pas alış verişlerinde çok zayıflar, taktik anlayışlarında en ufak bir ilerleme yok. İşin özeti; şampiyonluğa oynayacak halde artık hiç değiller, zaten ligdeki puan sıralamasında geri kaldıklarını da bilmeyen yok. O halde Rıza hocayı eleştirmeye devam! Kucka berbat oynarken Göztepe maçında Onazi’yi oynatmadı.O da ailesini bahane ederek ülkesine gitti. Bu gidişler birkaç hafta sonra daha da artabilir.Şimdi asıl konuya gelelim. Rıza hoca, 4 büyük takımdan biri olan Trabzonspor’u şampiyonluğa oynatacak teknik direktör değil bana göre! Kimse kusura bakmasın ama bu kapasite işi. Görünen köy kılavuz istemez!

        Evet, Rıca hocanın Trabzonpor’da mağbuliyeti yok ama puan sıralamasına bakın arkadaşlar. Ortada bir gerçek var. Nedir bu? Cüzi rakamlara kurulan Göztepe ve Kayseri, Trabzonpor’un önünde.Hani 50. yılda şampiyonluk, hani Ziraat Türkiye Kupası?Başkan Muharrem Usta da kusura bakmasın, başarısız ve gereğini yapmalı!

        ÖZAT’A HELAL OLSUN

        Ümit Özat’ı kutluyorum. Trabzonspor’dan 1 puan aldı, Türkiye Kupası’nda da Bordo-Mavili takımından daha sonra elendi. Artık hocalığı hatırı sayılır bir noktaya gelmiş. Kutlarım Ümit hocayı.

        NEDEN SOSA ATMADI?

        Takımın penaltıcısı Burak Yılmaz. Yokluğunda Uğur Demirok kullanıyor penaltı atışlarını ama Uğur’un şu sıralar kafası karışık. Sözleşme meselesinden dolayı. Penaltıyı Sosa atabilirdi.

        BÜLENT YAVUZ - BUZ GİBİ PENALTIYDI

        Ankara’da güzel bir maç yönetti. Son zamanlarda hakemler üzerinde yoğunlaşan psikolojik baskıya hiç aldırış etmeden her iki takım lehine ve aleyhine düdüğünü çalmaya gayret etti. Sarı kartlarda doğrular yaptı ama 2. dakikada G.Birliği oyuncusu Uğur Çiftçi’ye Abdülkadir’e yaptığı hareket nedeniyle sarı kartını göstermedi. Trabzon lehine verdiği penaltının tartışılır hiçbir yanı yok. Bal gibi penaltı. Uğur Çiftçi çekerek indiriyor. Bundan güzel penaltı mı olur? 90+2’de G.Birliği bir penaltı beklemişti ama Okay Yokuşlu’nun kesinlikle rakibine yaptığı herhangi bir müdahale yok. Yardımcı hakemleri de en az Alper kadar başarılıydı. Ofsayt kararlarında hata yapmadılar. Bu durum da orta hakem Alper Ulusoy’un işi hayli kolaylaştırdı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa