Habertürk
Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Bu yıl 7.'si düzenlenen 'Defne Türk-Yunan Dostluk Festivali' kapsamında Sanatçı Leman Sam ile Yunanlı sanatçı Pantelis Thalassinos "Ege'nin Türküleri Buluşuyor" isimli konser verdi. Aydın Tekstil Bahçesi'nde düzenlenen konserde Yunanlı konuklarla birlikte Türkler doyasıya eğlendi.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Dün gece düzenlenen konsere Aydın Vali Yardımcıları Mesut Kırcalı, Alp Arslanargun, CHP Aydın Milletvekili özlem Çerçioğlu, Aydın Ticaret Odası Meclis Başkanı Mahmut Çağlayan, Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel, Aydın Sanayi Odası Başkanı Ercan Çerçioğlu, Defne İstanbul Derneği Genel Koordinatörü Celal Başlangıç ve Defne İstanbul Derneği Genel Sekreteri Nilüfer Tarıkahya, yunanlı konuklar ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı.
Türk-Yunan dostluğunun pekiştirilmesi için bu yıl 7.'si düzenlenen festivalde Türkçe ve Yunanca şarkılar söylendi. Aydın Tekstil bahçesinde düzenlenen konser ile festivalin Türkiye ayağı sona ererken, Yunanlı ve Türk vatandaşlar yaklaşık 3 saat süren konserde doyasıya eğlendiler.

Konser programı kapsamında sahneye ilk olarak Yunanlı sanatçı Pantelis Thalassinos çıktı. Thalassinos, konserine Türkçe olarak 'Merhaba' diyerek başlamasının ardından Türk ve Yunan hayranlarını söylediği şarkılar ile eğlendirdi. Daha sonra sahneye çıkan Leman Sam ise sevilen şarkılarını hayranları ile birlikte okudu.

İlk iki günü Türkiye'de gerçekleşen 7. Defne Türk-Yunan Dostluk Festivali'nin Türkiye ayağı tamamlanırken, festivalin ikinci ayağı Yunanistan'ın Fourni Adası'nda devam edecek.

İHA