Habertürk
Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Habertürk TV

Vergi rekortmenlerinden Bülent Ersoy, Maliye'ye bu kez vergi cezası için uğrayacak. Şişirilmiş faturalar saptayan vergi dairesi, 'Diva'ya 263 bin liralık ceza kesti. Sanatçının uzlaşma için Maliye'ye gideceği öğrenildi.

Günaydın'da yer alan habere göre; Bülent Ersoy, genellikle ekranda ve gazetelerin magazin eklerinde görmeye alışık olduğumuz bir isim. Ancak 'Diva' lakaplı ünlü sanatçı Bülent Ersoy'un başı Maliye ile derde girince iş ekonomiye düştü. Sanatçının 2005 yılı hesaplarını inceleyen Maliye uzmanları çeşitli kurumlardan alınan faturalarla giderlerin şişirildiğini tespit etti. Hazırlanan inceleme raporu sonrasında ünlü sanatçıya 263 bin lirası vergi aslı, 250 bin lirası da gecikme cezası olmak üzere yaklaşık 500 bin lira vergi cezası kesildiği öğrenildi.

Diva'nın cezayı ödemeyi kabul ettiği ve uzlaşma komisyonuna başvurduğu da gelen haberler arasında. Ersoy'un uzlaşma sonrasında cezasının ciddi anlamda düşeceği tahmin ediliyor. Bülent Ersoy, İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı (İVDB) tarafından açıklanan 2008 vergi rekortmenleri listesinde 13'üncü sırada yer almıştı. 1 milyon 306 bin lira gelir beyan eden Ersoy, 451 bin lira vergi tahakkuk etmiş, giderler düşüldükten sonra toplam 43 bin lira vergi ödemişti. 2007'de 1,9 milyon lira gelir ile listenin 8'inci sırasında yer alan sanat müziğinin güçlü sesi, 202 bin lira vergi ödeyerek Maliye'nin yüzünü güldürmüştü. Sanatçı 2005 ve 2006 döneminde ise 25 kişilik listeye girmeyi başaramamıştı. İVDB tarafından açıklanan 2008 vergi rekortmenleri listesinde sanatçılar arasında Seda Sayan (Aysel Şan) birinci olmuştu. Ekranların sevilen yüzlerinden Sayan, 8.2 milyon gelir beyan etmiş ve devlete 1.9 milyon lira vergi ödemişti. Acun Ilıcalı ise 2.1 milyon kazanç ve 867 bin lira vergi listede ikinci sırada yer almıştı.