Habertürk
Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Popstar Yarışması’ndan 5. olarak ayrılan Aydan, birçok dizide ve ekstrada yer aldı. İkinci albümünü çıkartmaya hazırlanan Aydan, ’Popstar yarışmalarını kazananlar ortada yok, ben varım’ diyor.

2003 yılında tesadüfler ve sevdiklerinin ısrarıyla Popstar yarışmasına katılan Aydan, bu sayede şöhreti yakaladı. İstanbul Üniversitesi İletişim Tasarımı Fakültesi oyunculuk bölümü 3. sınıf öğrencisi olan bir yandan müzik hayatını sürdürürken bir yandan da oyunculuğa adım atan Aydan Takvim'e konuştu.

Nasıl bir ailede büyüdünüz?

Öğretmen olan anneannem annemle birlikte büyüdüm. Babamla seyrek görüşüyorduk. Ama çok mutlu bir çocuktum. Annem arkadaşım, anneannem annemdi. İkisinden ayrı harçlık alırdım.

Sesinizin güzelliğini kim keşfetti?

Sabahtan akşama kadar evde şarkı söylerdim. Annem keşfetti. Küçükken Devlet Operası’ndan Nilgün Serimoğlu’ndan şan dersleri aldım.

USTA İSİMLERLE ÇALIŞTI

İlk sahne deneyiminizi kaç yaşında yaşadınız?

14-15 civarında Kent Fasıl’da sahne denemiyim başladı. Oradan sonra da 5 yıldızlı otellerde sahne almaya başladım.

Popstar’a neden katıldınız?

Antalya’da sahne alıyordum. Televizyonda annem reklamını görmüş. "Asla katılmam" dedim. Oradaki yakın arkadaşlarım baskı yaptı. Kandırdılar beni, zoraki oldu. Ama iyiki katılmışım..

Yarışmaya katılan popstarlar neden gündemde kalamadı?

Bu şartlar altında olacaksa iyiki birinci olmamışım. Abidin birinci oldu fakat ne yaptığını bilmiyorum. Onun gibi birçok popstar bugün gündemde mi? Kaç kere haberleri çıkıyor ya da ne yapıyorlar? Ben beşinci oldum Mustafa Şevki Doğan’la dizi çektim. Osman Yağmurdereli’nin imzasını taşıyan ile ’Elveda Derken’ isimli dizide rol aldım.8 ay yemek programı yaptım. Ekstralara gidiyorum.Albüm çıkardım. "İyiki beşinci olmuşum" diyorum.

’KİMSE KONUŞMASIN’

Yarışmadan sonra hayatınızda neler değişti?

Yarışmadan elendim, hemen çalışmaya başladım. İlk ekstramda 25 bin dolar aldım. Oradaki arkadaşlarım "Hemen çalışmaya mı başladın?" dedi. Onlar çalışmadılar ne oldu şimdi! Kafalarını kullanmaları gerekirdi ama kullanmadılar.

En son kaset çalışmanızdan beklediğiniz ilgiyi gördünüz mü?

Albüm satışı denilen şey gerçekten hikaye. Kimse "Ben 100 bin sattım" demesin. Latif Doğan, İsmail YK gibi isimlerin albümleri satıyor. Onların dışında kimse konuşmasın. O yüzden albümde satış anlamında bir beklentim olmadı. Beni yolun başından beri destekleyen insanlar bir şey yapmamı istedikleri için çıkarttım albümümü. Onlara hediyemdi bu. Şubat gibi 2. albümle geliyorum. Selami Şahin, Serdar Ortaç, gibi isimlerle çalıştım.

Oyunculuğunuz ön planda. Oyunculuk nasıl gidiyor?

Bambaşka bir şey oyunculuk. Artık bırakamam. Oyunculuk ve şarkıcığılım ile ilgili şu ana kadar hiç kötü tepki almadım. Zaten oyunculuk bölümü 3. sınıf öğrencisiyim. Artık bu da benim bir mesleğim oldu.

Kıskanıldığınızı hissediyor musunuz?

Kıskananlar çatlasın.

En büyük hayaliniz nedir?

Çok büyük bir proje var. Fakat söyleyemem. İlklerden biri olacak, o yüzden söyleyemem.

Örnek aldığınız sanatçılar var mı? İsim sayabilir misiniz?

Zuhal Olcay, Sezen Aksu ve Ajda Pekkan. Keşke Ajda Pekkan gibi olabilsem. En büyük idollerimden biridir o...

EVLİLİK HAYALİ YOK!

Hayatınızda özel biri var mı?

Vardı!

Ne oldu?

Gitti. Yani bitti...

 Niye?

Cevap yok

Evlenmeyi düşünüyor musunuz?

Evlenmeyi ben düşünüyorum da kimse benimle düşünmüyor dermişim. Şaka bir yana artık evlenmeyi düşünmüyorum.

Çocukları çok seviyormuşsunuz. Kendi çocuğunuz olmasını istemez misiniz?

İstemez olur muyum? Leyla Kömürcü gibi olabilirim mesela.

Neden?

Baba olabilecek erkek yok. Bak Leyla’yı kendi hayatını yaşıyor.