Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Hayat Kimya'dan Pakistan’a 600 milyon TL yatırım  - İş-Yaşam Haberleri

        Dünyanın 6. büyük nüfusu ve gelişen pazar statüsüyle Güney Asya’nın yükselen değeri haline gelen Pakistan’daki lansmanda konuşan Hayat Kimya İcra Kurulu Başkanı M. Avni Kiğılı, “Dünyada herkesin yüksek kaliteye erişim hakkı olduğuna inanarak çalışıyoruz. Bu doğrultuda, en yenilikçi ürünlerimizi, gittiğimiz coğrafyalara taşıyoruz. İran’da, Cezayir’de, Nijerya’da bizi lider yapan deneyimimizle girdiğimiz Pakistan’da Molfix bebek bezi, Papia ve Familia temizlik kağıtlarımızı Pakistan’da 30 milyon eve taşımayı hedefliyoruz” dedi.

        Tarih boyunca iyi ilişkilere dayanan Pakistan – Türkiye dostluğunun, istikrarlı büyüme ve yatırım fırsatları sunduğunu belirten i Kiğılı, sözlerini şöyle sürdürdü:

        REKLAM

        ''Güney Asya’nın yıldız ekonomisi Pakistan’a, Hayat kalitesi ve deneyimini taşıyarak bebeklerin ve ailelerin gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bunun yanında, Türkiye’nin yaklaşık 2.5 katı büyüklükte bir nüfusa ve gelişen bir ekonomiye sahip Pakistan’ın, yepyeni bir deneyim kazandıracağından eminiz. Türkiye ile Pakistan arasındaki ekonomik ilişkiyi pekiştirecek 600 milyon TL’lik yatırımlarımızın ilk nüvelerini bu lansmanla attık.”

        Hayat Kimya, globalleşme stratejisi kapsamında istikrarlı büyümeye önem veriyor. Hızlı tüketim sektöründe Türkiye’nin ardından Ortadoğu’da İran’la kağıt kategori liderliği ve Molfix liderliği, Kuzey Afrika’da Cezayir’le Molfix liderliği, Orta Afrika’da Nijerya’yla Molfix pazar lideri olarak önemli deneyimler kazanan Hayat Kimya, Güney Asya’da güçlenme stratejisini Pakistan’la başlattı. Hayat Kimya, ülkeye üretim yatırımı planlarına devam ederek, yapacağı toplam 600 milyon TL’lik yatırımla bölgesel güç olmayı hedefliyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa