Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Hava durumu - Bu hafta hava nasıl olacak? Yağmur yağacak mı?

        Türkiye, bugünden itibaren Batı bölgelerinden başlamak üzere yağışlı havanın etkisi altına girecek. Pazartesi gününe kadar sürecek yağışlar, Trakya ve Marmara Bölgesi'nde etkili olacak.

        İL İL HAVA DURUMU

        Meteoroloji ve AKOM'dan dün peş peşe yapılan açıklamalarla yağış ve fırtınaya karşı vatandaşlar uyarılmıştı.

        BAKAN EROĞLU DA UYARDI

        Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yurt geneli için yağış uyarısında bulunarak, "Özellikle yarın Pazar gününden itibaren aşağı yukarı Güneydoğu Anadolu Bölgesi hariç olmak üzere, Doğu Anadolu'nun bir kısmı tamamen yağışlı. Hatta Kocaeli, İstanbul kısmında biliyorsunuz ikaz etti Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul'da dünden itibaren başlayan kuvvetli bir yağış olacağını, Kocaeli'de de Pazar günü devam ediyor. Türkiye'de büyük yağışlı bir döneme girdik. Hava sıcaklıkları bölgesine göre 5-6 derece düştü. Özellikle diğer günler Pazartesi günü yağışlar devam ediyor. Sadece Akdeniz, Batı Akdeniz ve Ege Bölgesi'nde yağış yok ama diğer bütün bölgelerde var. Salı günüde özellikle Doğu Anadolu'nun ve Doğu Karadeniz'in tamamında yağışlar var. Ama önümüzdeki hafta özellikle perşembe, cuma, cumartesi günleri yağış yok" dedi.

        MARMARA'DA DENİZ ULAŞIMINA POYRAZ ENGELİ

        Marmara Denizi'nde dünden bu yana etkisini sürdüren poyraz, deniz ulaşımında da aksamalara neden oluyor.

        Hızı zaman zaman 60 kilometreye ulaşan poyraz nedeniyle yerli ve yabancı bandıralı 23 şilep ve tanker, Tekirdağ ile Şarköy ilçesi sahillerinde demirledi. Gemilerin, hava şartlarının düzelmesinin ardından rotalarına göre hareket edeceği belirtildi.

        3 İL İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kocaeli'yle Sakarya'da çok kuvvetli ve şiddetli sağanak yağışla Yalova'da kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu.

        Meteoroloji'den yapılan açıklamada, kuvvetli yağış nedeniyle ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunularak, şöyle denildi:

        "Kocaeli çevrelerindeki sağanak yağışların bu gece saatlerinden sonra ve pazar günü çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

        Sakarya çevrelerindeki sağanak yağışların bu gece saatlerinden sonra ve pazar günü çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

        Yalova çevrelerindeki sağanak yağışların bu gece saatlerinden itibaren ve pazar günü kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

        BİR UYARI DA RİZE'YE GELDİ

        Rize çevreleri ile Artvin'in kuzey ilçeleri için şiddetli yağış uyarısı yapıldı.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Rize çevreleri ile Artvin'in kuzey ilçelerinde yarın sabahtan itibaren etkisini artıracak sağanak ve gök gürültülü sağanağın, pazartesi gece saatlerine kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

        Yağışların, şiddetli ve yer yer aşırı (100 kilogram/metrekare üzeri) olacağı tahmin ediliyor.

        Meydana gelebilecek heyelan, sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli davranılması gerekiyor.

        REKLAM

        HAVA SICAKLIĞI AZALIYOR

        Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Muğla, Sinop, Ankara, Eskişehir, Erzurum, Kars, Ardahan, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Trakya kesimi, İstanbul, Kocaeli ve Yalova çevreleri ile Çanakkale'nin doğu, Balıkesir'in kuzey kesimlerinde kuvvetli, İstanbul'un kuzey kesimleri ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının batı kesimlerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güney kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette, Marmara'da kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde (40-70 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa