Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hatay’da sosyal sorumluluk projesi olan ‘UV Metre’ isimli projeyi hayata geçirmek için Payas STEM Merkezi ve özel bir okul arasında eğitim kültür iş birliği protokolü imzaladı.

        UV Metre projesiyle hassas ciltli insanlar başta olmak üzere tüm inşaların, güneş ışığının zararlı etkilerinden ve hava kirliliğinden korunmasını sağlamak amaçlı, insanlarda farkındalık oluşturulması hedefleniyor.

        Özel Bilfen İskenderun Fen Lisesi Proje Sorumlusu Özcan Kıranbağlı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye’deki bir ilaç firmasının düzenlediği liselerarası bilim yarışmasında katılan UV Metre projesi, Payas Belediyesi STEM merkezi öğrencileri ile birlikte sosyal sorumluluk projesi olarak insanların faydalanacağı bir projedir. Maalesef Türkiye’de meteoroloji bunu ölçmüyor. Sadece Ankara’da 2006 teknolojisi ile alınmış bir cihaz var. Şimdi biz bu teknolojiyi hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

        Payas Belediye Başkanı Bekir Altan da STEM eğitiminde istediği sonucu aldığını ifade ederek, “İçerisinde çocuklarımızın olması, dünya markası bir ilaç firmasıyla çalışması bir ayrıcalık. Bizde Payas STEM olarak eğitim camiasının emrindeyiz. 2006 teknolojisi ile sadece Ankara’da olan bir teknolojiyi siz tüm Hatay’ın kullanımına sunacaksınız. Yolunuz bahtınız açık olsun” diye konuştu.

        Payas Belediyesi STEM yöneticisi Cem Kağar ise bu projeyi ilk olarak İskenderun ve Payas’ta istasyon kurarak hayata geçirip, veri akış verişini sağlayıp IOS ve Android uygulamalarıyla hayata geçirdikten sonra önce Hatay sonra Türkiye geneline yaymayı planladıklarını söyledi.

        Konuşmaların ardından, UV Metre Eğitim Kültür İşbirliği protokolüne her iki tarafta imza attılar.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hatay İlçeleri
        Tüm Hatay Haberleri
         Hatay

        Hatay

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa