Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HAKKARİ'nin Yüksekova ilçe merkezinden geçen Büyükçay Deresi'nin ıslah çalışmalarına başlandı. Dereyi cazibe merkezine dönüştürecek çalışmalar 2019'da tamamlanacak.

        Yüksekova'da kirlilik dolayısıyla çevreye yaydığı koku nedeniyle vatandaşların rahatsız olduğu Büyükçay Deresi'nin, ilçeye hayat kaynağı olması için çalışmalara başlandı. Dere ıslah çalışmaları için ilk kazmanın vurulduğu bölgede incelemelerde bulunan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, herkesin burnunu tutarak kaçtığı derenin çalışmalar tamamlandığında cazibe merkezi olacağını söyledi.

        Deredeki ıslah çalışmalarının 2019'da tamamlanacağını belirten Başkan Vekili Kaşıkçı, "19 Mayıs, Yüksekova'nın da kötü kokan dereden kurtuluşunun yıl dönümü olacak. İlk kazmayı vurduk. Geldiğimiz zaman bize Büyükçay Deresi'nin ne zaman temizleneceği sorulmuştu. Bizde çözüm bulacağımızı ve dereyi yeni bir yaşam alanına dönüştüreceğimizi söylemiştik. Önümüzdeki yıldan itibaren ilçede artık kötü görünen bir dere olmayacak. İnsanlarımız şu an mümkün olduğunca dereden uzaklaşma çabası içerisinde. Ama bu ıslah çalışması bittiği zaman, burası insanlarımız için yaşam alanı olacak" dedi. 

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hakkari İlçeleri
        Tüm Hakkari Haberleri
         Hakkari

        Hakkari

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa