Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde şehir merkezinin ortasından geçen derenin ıslah çalışmaları için ilk kazma vuruldu.

        Yüksekova deresinin ıslahı çalışmaları kapsamında yetkili firma tarafından ilk kazma vurulurken, Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Mahmut Kaşıkçı, çalışmaları yerinde izledi. Firma yetkililerinden çalışma konusunda bilgi alan Kaşıkçı, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kaşıkçı, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin kurtuluşunun ilk adımının atıldığı gün. Yüksekova'nın da bu dereden kurtuluşun ilk günü 19 Mayıs'ta ilk kazmayı vurduk. Geldiğimiz zaman bize Büyükçay deresinin ne zaman temizleneceğini sormuşlardı. Biz de çözüm bulacağımızı, yeni bir yaşam alanına dönüşeceğini söylemiştik. Yeni gezi ve nefes alanına dönüşmenin ilk kazmasını vurduk. Ve önümüzdeki yıl itibariyle insanlarımıza korku yaşatacak bir dere olmayacak. Yaz aylarında sinek ve koku üreten bir dere olmayacak. İnsanlar şuan mümkün olduğunca dereden uzaklaşma çabası içerisinde ama bu ıslah çalışması bittiği zaman burası insanlarımız için yaşam alanı olacak. Bu yeni yaşam alanı, ilçemiz için hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Artık dere sorun olmaktan çıkıyor, bir cazibe merkezi oluyor" şeklinde konuştu.

        Firma yetkililerinden alınan bilgilere toplam uzunluğu 12600 metre çift taraflı duvardan oluşan projenin, 2019 yılının sonlarında tamamlanması bekleniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hakkari İlçeleri
        Tüm Hakkari Haberleri
         Hakkari

        Hakkari

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa