Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Hacker'lardan Swisscom'a ağır darbe - Teknoloji Haberleri

        İsviçre'de sabit ve mobil telekomünikasyon operatörlüğü ve internet hizmet sağlayıcılığı yapan Swisscom'un sistemleri hacker'lar tarafından saldırıya uğradı. 2017'nin sonlarında gerçekleşen olayın vahameti şimdilerde gün yüzüne çıkmaya başladı. İddialara göre Swisscom'un 800 bin müşterisinin verileri çalınmış durumda.

        Müşteri adları, adres bilgileri, telefon numaraları ve doğum tarihlerinin saldırganlar tarafından ele geçirildiğini açıklanırken, İsviçre kanunlarına göre bu veriler "Hassas olmayan" olarak tanımlanıyor. Yapılan incelemelere göre finansal verilerin ele geçirildiğine dair herhangi bir kanıt bulunmazken, Swisscom ise yaşanan veri sızıntısının kendi sistemlerinden değil, bir iş ortağının sistemleri üzerinden yaşandığını iddia ediyor.

        REKLAM

        Swisscom'un kendi içinde yaptığı rutin bir güvenlik kontrolünde ortaya çıkan veri hırsızlığı, firmanın sistemlerini gözden geçirmesine ve "hassas olmayan" müşteri verilerinin güvenliğini artırmasına sebep oldu. İsviçre Federal Veri Koruma ve Bilgilendirme Komisyonu, satış ortağının Swisscom'un sistemlerine erişimini engelledi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa