Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Cezayir uçağının enkazı Mali'de bulundu, Cezayir Havayolları, Mali, Düşen Cezayir uçağının enkazı bulundu.

        Burkina ordusu, pilotun şiddetli fırtına raporu verdikten sonra iletişimi kopan Cezayir Havayolları'na ait MD-83 model uçağın Burkina Faso sınırının 50 kilometre uzağına düştüğünü açıkladı. 110 yolcu ve 6 mürettabın bulunduğu uçaktakilerin 51'inin Fransız olduğu bildirildi.

        Mali devlet televizyonu ise uçağın enkazının Burkina Faso'dan bir helikopterin Boulikessi köyü yakınlarında bulduğunu bildirirken Burkina Faso'nun ordu generali Mali ile birlikte araştırma çalışmalarına başladıklarını söyledi.

        Uçağın pilotunun Nijer'deki kontrol kulesi ile dün gece saat 01.30 sıralarında kum fırtınası nedeniyle rota değiştirmek için iletişime geçtiğini kaydedildi.

        Burkina Faso yetkilileri uçakta 51 Fransa, 27 Burkina Faso, 8 Lübnan, 6 Cezayir, 2 Lüksemburg, 5 Kanada, 4 Alman, 1 Kamerun 1 Belçika, 1 Mısır, 1 Ukrayna, 1 İsviçre Nijerya ve 1 de Mali vatandaşı olduğunu, 6 mürettabın da İspanyol olduğunu açıkladı.

        BİR HAFTA İÇİNDE DÜŞEN 3'ÜNCÜ UÇAK

        17 Temmuz'da Amsterdam-Kuala Lumpur seferini yapan Malezya Havayolları'na ait uçak füzenin isabet etmesi sonucu Ukrayna yakınlarında düşmüş ve 298 kişi hayatını katbetmişti. Çarşamba günü Tayvan'da Transasia Havayolları'na ait yolcu acil iniş yaptığı sırada düşmüş 48 kişi hayatını kaybetti. Perşembe günü de Burkina Faso'dan kalkan Cezayir Havayollarına ait uçak düştü. Kazada 116 kişi hayatını kaybetti.

        CEZAYİR UÇAĞI DÜŞTÜ MÜ YOKSA DÜŞÜRÜLDÜ MÜ?

        Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'dan Cezayir'in başkenti Cezayir'e giden Air Algeria havayolları tarafından kiralanan İspanyol Swiftair şirketine ait bir yolcu uçağının havalandıktan birkaç saat sonra çölün ortasına düştüğü kesinleşmesine rağmen kazanın nasıl oluştuğu konusunda çelişkili haberler gelmeye başladı.

        Bazı basın organları uçağın Mali'nin kuzeyindeki Fransız askerleri tarafından korunan Kidal kenti yakınlarında düştüğüne işaret ederek buranın isyancılarla Fransız askerleri tarafından çatışmalara sahne olan bir bölge olduğuna dikkat çektiler. Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius'ın “ uçağın kaza sonucu düştüğünü tahmin ediyoruz" yönündeki açıklaması ise kafalarda soru işareti bıraktı. Fransız hükümetide uçağın çatışmalı bir bölgede düştüğünü onayladı ancak isyancıların uçağı havada vuracak güce sahip silahın olmadığını hatırlattı.

        Bu arada Fransa Devlet Başkanı François Hollande, kabinenin önemli bakanlarını Elíseo sarayında acil toplantıya çağırdı. Toplantıya Fransa Başbakanının yanısıra Dıişileri,İçişleri, Ulaştırma ve Ulusal güvenlikten sorumlu yetkililerin katılacağı duyuruldu.

        Öte yandan Uluslararası Havacılık Kurumu bir bildiri yayınlayarak savaş halinde bulunan bölgelerde yeni bir uçuş haritasının belirlenmesi için ilgili yetkililerin acilen biraraya gelmesini istedi.

        CASTRO'NUN KIZI UÇAKTAYDI İDDİALARI

        Uçağının düşmesinden sonra yolcu listesinde Küba Devlet Başkanı Raul Castro'nun kızı Mariela Castro'nun da olduğu iddialarını Mariela'nın bizzat kendisi yalanlandı. Telesur televizyonuna konuşan Mariela Castro düşen uçağa hiçbir şekilde binmediğini söyledi.

        DÜŞEN UÇAĞIN ENKAZINA ULAŞILDI

        Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'dan Cezayir'in başkenti Cezayir'e giderken yaklaşık 50 dakika sonra kule ile bağlantısı kesilen ve çölün ortasına düşen Air Algeria havayolları tarafından kiralanan İspanyol Swiftair şirketine ait yolcu uçağının enkazı bulundu. Enkazın geniş bir bölgeye yayıldığı ve hiçkimsenin kurtulamadığı belirtildi. Uçağın Burkina Faso sınırına yakın Gossi kentine 80 kilometre uzağına düştüğü kaydedildi. Uçağın kötü hava şartları nedeni ile düştüğünün açıklanmasına rağmen enkazın isyancılarla Fransa'nın desteklediği hükümete bağlı güçler tarafından çatışmaların yaşandığı bir bölgede bulunması akıllarda soru işareti bırakmaya devam ediyor.

        Bu arada İspanyol Swiftair şirketide düşen uçakta hayatını kaybedenlerin ülkelerine göre listesini güncelleştirdi. Buna göre 110 yolcu ve 6 mürettebatın bulunduğu uçakta 51 Fransa, 24 Burkina Faso, 8 Lübnan, 6 Cezayir, 6 İspanya, 5 Kanada, 4 Almanya, 2 Lüksemburg, 1 Mali, 1 Belçika, 1 Nijerya, 1 Kamerun, 1 Mısır, 1 Romanya, 1 Ukrayna, 1 İsviçre vatandaşı bulunuyordu. 3 kişinin ise henüz kimlikleri açıklanmadı.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa